След резила с Хетафе, Реал ще врътне равен със Севиля


.

След резила с Хетафе, Реал ще врътне равен със Севиля

Реал Мадрид приема Севиля в най-интересния мач от неделната програма в Примера. Лос Меренгес е в криза най-вече заради многото контузени състезатели в отбора и от това могат да се възползват гостите, които са по петите на именития си съперник.

В момента Реал Мадрид заема 4-ата позиция в класирането с 26 точки, което е с 6 по-малко от лидера Барселона. В миналия кръг “белия балет” допусна тежка загуба от Хетафе с 3:1, което задълбочи проблемите на гонещият трета поредна титла столичен тим. След седмица пък е Ел Класико, така че ако Реал изпусне две или три точки сега, вероятно ще се прости с шампионата и ще се концентрира върху шампионската лига.

От “Сантяго Бернабеу” дойде и най-голямата новина през седмицата. Реал си намери заместник на тежко контузения Ван Нистелрой в лицето на сънародника му Клаас Ян Хунтелаар. Той е шестият холандец в състава, като с това Реал заприлича много на Барселона от времето на Луис Ван Гаал.

Севиля също си има проблеми, но сякаш се справя по-добре с тях. Тимът е 5-ти само на две точки от Реал като също е в тежък етап на своята програма. Миналият кръг андалусийци приеха Барселона и бяха разковани с 3:0, но мача им с Валенсия преди две седмици бе по-успешен – 0:0. Тимът на Маноло Хименес като цяло практикува предпазлив футбол и разчита на много здрава защита, допуснала само 11 гола. В сряда Севиля прие сръбския Партизан в турнира за Купата на УЕФА и спечели с 3:0, което доста увеличи шансовете за продължаване напред.

За пръв път от доста време насам повече играчи на Реал напускат лазарета, отколкото постъпват в него. Фабио Канаваро, Гонсало Игуаин и Ариен Робен са възстановени и тренират нормално. Уесли Снайдер е на облекчен режим и по-скоро пропуска мача. Пепе е аут за месец, а Диара за около 3, тъй като ще бъде опериран. Хайнце, Торес, Де ла Ред и Ван Нистелрой също са с травми.

В началото на сезона Севиля също имаше доста проблеми, но повече отшумяха. Все пак резервните нападатели Лаутро Акоста и Хавиер Ернесто Шевантон остават извън игра. Луиш Фабиано е наказан заради червения си картон срещу Барселона. Крилото Хесус Навас “излежа” своето наказание за натрупани картони и се връща в игра.

Срещите между двата тима неведнъж са се превръщали в драми с голове и много емоция. Севиля стана доста по-защитен отбор, а Реал е с осакатено нападение, така че този път може би мачът ще е по-спокоен. Домакините ще дадат всичко от себе си за победата, но и гостите не са дошли, за да се предадат. С успех те могат да задминат Реал. Втора загуба пък ще им дойде в повече.

Вероятни състави:


Реал М: Касияс, Салгадо, Рамос, Канаваро, Марсело, Ван дер Ваарт, Гаго, Гути, Игуаин, Раул, Дренте

Севиля: Палоп, Конко, Скилачи, Фасио, Наваро, Навас, Мареска, Душер, Капел, Ромарич, Кануте

Последни 5 мача:

Реал М: ЗППЗП
Севиля: ПЗРПП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
19