Червена класика в рок столицата на България (видео)


В. Мухарски

Червена класика в рок столицата на България (видео)

В мач от 25-ти кръг на родната "А" група, ЦСКА победи като гост Калиакра с класическото 3:0. Двубоят се игра в рок столицата на България - Каварна. Старши-треньорът на "армейците" Милен Радуканов изненадващо остави на пейката двама от най-добрите си играчи - Спас Делев (появил се в игра след 60-ата минута) и Маркиньос (появил се в игра в 74-ата минута).

"Червените" бяха по-активни през първата част, но пропуски направи Грегъри Нелсън (в дясно на снимката). Все пак 31-кратните шампиони на България стигнаха до гол в продължението на първата част. Тогава Бандаловски центрира и Емил Гъргоров изпревари вратаря на Калиакра и откри резултата.

След почивката ЦСКА отново бе по-дейния тим на терена. В 55-ата минута Галчев центрира от фаул и топката кацна на напречната греда. В 62-ата минута Платини с глава свали към Гъргоров, Бадема пусна към Янчев, който от добра позиция стреля, но топката се отби в защитник на домакините и излезна в корнер. 60 секунди по-късно, след бързо изпълнение на фаул, Мишел Платини се озова сам срещу вратаря на домакините, но стреля в аут.

В 69-ата минута Гъргоров бе изведен сам срещу вратаря, Бадема върна с пета към Нелсън, който вкара топката в опразнената врата за 2:0. В 75-ата минута Борис Галчев с много силен удар от далечна дистанция хвана вратаря неподготвен, оформяйки крайното 3:0 за "армейците".

Десет минути преди края Бандаловски бе близо до това да запише името си сред голмайсторите, но намесата на стража на Калиакра предотврати попадение. Малко преди края Филипов бе близо до почетно попадение, но ударът му мина встрани от вратата на Караджов. По този начин възпитаниците на Милен Радуканов ще запазят третото си място в класирането.

В други срещи от кръга - Миньор победи Академик с минималното 1:0, а Славия отстъпи на Черно море също с 0:1.

Снимка: Ринг

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154