Десет от Ботев Пловдив постигнаха целта срещу Славия


FUTBOL-TV

Десет от Ботев Пловдив постигнаха целта срещу Славия

Ботев Пловдив постигна много сладка победа с 1:0 над Славия. Срещата от 12-ия кръг на Първа лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В герой за "жълто-черните" се превърна Елвис Ману, който реализира победното попадение. "Канарчетата" играха над полувреме с човек по-малко заради червен картон на Джеймс Етоо, а гостите удариха четири греди.

Двата тима направиха много здрав сблъсък, изпълнен с множество голови положения и пред двете врати. В първите минути головите ситуации липсваха, а между 18 и 20 минути гостите нацелиха две греди.

В 18-ата минута Вълчев стреля, Ханкич се намеси отлично, а топката попадна в Галин Иванов, който от чиста позиция стреля в гредата. След по-малко от 120 секунди удар на Венци Керчев също се спря в гредата.

В 21-ата минута Светослав Вуцов парира опасен удар на Елвис Ману. В 35-ата минута Джеймс Етоо се пребори за кълбото и подаде към Елвис Ману, който от чиста позиция в наказателното поле прати топката в мрежата за 1:0.

В 39-ата минута Брахими имаше златен шанс да затвори мача с втори гол, но ударът му мина покрай целта. В 40-ата минута Джеймс Етоо получи втори жълт и респективно червен картон и Ботев доигра мача с човек по-малко.

Второто полувреме стартира с нова греда на "белите". Нгуена отправи удар, който бе избит от Ханкич и топката спря в гредата, а при добавката Кристиан Добрев пропусна.

В 55-ата минута удар на Минчев бе спасен от Хидайет Ханкич, който направи много силен мач. В следващите минути преобладаваха нервите както на терена, така и извън него и чистите голови положения липсваха.

Такова дойде в 6-минутното продължение на мача, когато Ахмед Ахмедов бе изпуснат от "жълто-черната" отбрана и необезпокояван стреля, но право в страничната греда.

  Сподели
314