Валенсия е следващият клиент на Барселона


.

Валенсия е следващият клиент на Барселона

Барселона приема Валенсия в един от най-интересните мачове в целия календар на Примера. “Прилепите” имат не лош рекорд срещу “каталунците” в последните години и определено могат да поднесат изненада и да върнат интригата за титлата.

Барселона е в невероятна форма като освен, че вкарва гол след гол води и с 4 точки пред втория Виляреал, 5 пред Валенсия и 6 пред Реал. От началото на сезона “блаугранас” има 10 победи, 2 равенства и само 1 загуба, която бе на старта и вероятно е отдавна забравена. Ето’о трудно може да бъде спрян като до този момент има цели 14 гола. Той обаче няма да играе срещу Лос Че, тъй като е наказан.

Валенсия, както вече казахме, е един от тези отбори, които често наказват Барса. И Ако по времето на Луис Ван Гаал основен кошмар за “червено-сините” беше Клаудио Лопес-Въшката, то в годините на Франк Рийкард в такъв се превърна Давид Вия. Валдес едва ли ще забрави някои от головете на испанския национал. Валенсия също е доста резултатен като има 28 гола в 8 победи, 3 равни и 2 загуби.

Ерик Абидал ще може да вземе участие в мача, след като пропусна последните 5 седмици за Барса. Андрес Иниеста ще почива още 2 седмици. Самуел Ето’о е наказан.

Алексис е аут за 2 месеца за Валенсия, тъй като докторите казаха, че има нужда от операция. Карлос Марчена е наказан. Техните места вероятно ще вземат Иван Елгера и Асиер дел Орно. Хауме и Мичел също бяха повикани от юношеските формации за този важен двубой.


Валенсия може да е във финансова криза, но това не значи че е в криза на терена. Тимът на Унай Емери е един от претендентите а титлата, така че не може да бъде отписван дори при гостуване на “Камп Ноу”. Липсата на Самуел Ето’о ще намали от головата мощ на домакините, но това не означава, че те не могат да спечелят един мач без основния си реализатор. Все пак там са още Анри и Къркич. Разбира се отново ще се разчита на Лионел Меси и ако той покаже досегашната си форма Барселона ще спечели мача. Все пак може да се помисли и за равен. В 73 мача на “Камп ноу” 15 пъти двата тима са направили 1:1.

Вероятни състави:

Барселона: Валдес, Алвеш, Абидал, Пуйол, Маркес, Туре, Шави, Хлеб, Къркич, Меси, Анри

Валенсия: Ренан, Мигел, Дел Орно, Албиол, Елгера, Албелда, бараха, Фернандес, Хоакин, Мата, Вия

Последни 6 мача:

Барселона: ППРППП
Валенсия: РППРЗП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26