Община Пловдив не разреши на феновете на Ботев да протестират


FUTBOL-TV

Община Пловдив не разреши на феновете на Ботев да протестират

Община Пловдив не разреши на феновете на Ботев Пловдив да се съберат пред сградата на градската управа на 22 септември, съобщиха от Клуба на привържениците на "жълто-черните".

 Както е известно, феновете на "канарчетата" отправиха официална покана за среща към кмета Здравко Димитров и отговорните лица за строителството на стадион "Христо Ботев", за да потърсят отговори за завършването на съоръжението. От общината обаче забраниха провеждането на подобно събитие.

Като причина за отказа от градската управа посочиха, че заявеното мероприятие би довело до предпоставки за напрежение на площад "Стефан Стамболов" в условията на предизборна кампания и би затруднило работата на полицията по опазване на обществения ред.

От общината изтъкнаха и факта, че при предишното протестно шествие под надслов "Колежа чака", организирано от феновете на Ботев през февруари тази година, се е стигнало до безредици и конфликти. 

Въпреки отказа, привържениците на "жълто-черните" обявиха, че ще се съберат пред сградата на община Пловдив на 22 септември в 18:30 часа.

  Сподели
187