Мъри: Ако дадем максимума и не спечелим, значи ЦСКА е на много високо ниво


FUTBOL-TV

Мъри: Ако дадем максимума и не спечелим, значи ЦСКА е на много високо ниво

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов даде пресконференция преди дербито с ЦСКА в неделя (18 септември), от 16:45 часа.

"Обикновено след като си загубил в предния кръг, настроението е минорно и се готвиш на по-високо ниво, за да можеш в следващия мач да си върнеш увереността. Като се има предвид, че дербито е най-големият мач в България, нормално е футболистите да са развълнувани. Имаме доста проблеми, но преди такъв мач останалите играчи трябва да дадат максимума от себе си. Знаете проблема с Бари, Ноа Сундберг също има проблеми. Петрис прави всичко възможно да се върне, но утре ще преценим дали ще играе. Другите играчи са готови да играят в мача“, каза Стоилов относно състоянието на футболистите си.

"Според мен, двата мача си приличат само по това, че се играе мач между Левски и ЦСКА София. Мачът през май месец беше от огромно значение за нас, защото "Левски" дълго време не беше печелил трофеи. Сега също е дерби мач и всеки футболист, който е играл в него, знае, че трябва да подходи максималто отговорно. Моите футболисти са задължени да дадат максимума от себе си. Те не живеят в миналото и знаят, че когато имат мач с ЦСКА, винаги трябва да печелиш“, направи сравнение между финала за Купата на България и предстоящия сблъсък.

Мъри отрече в отбора да има каквото и да е притеснение преди мача: "Откакто съм футболист и треньор на Левски, страх не е имало. От 30 и няколко години участвам в тези дербита, в Левски няма притеснение дали ще загуби. Ако Левски играе на максимума на възможностите си, то ще спечели. ЦСКА е един от грандовете и тези мачове са неизвестни. В последно време се вижда стабилизиране в ЦСКА, колегите там си вършат работата“.

"Според мен е по-добре комплектован като отбор, има по-голяма амбиция и е с по-изчистена стратегия. Имат млад и добър треньор. За мен обаче най-важното е утре как ще изглежда нашия отбор. Трябва да играем нашата игра, с нашата амбиция и желание. Ако с максимума не спечелим, значи ЦСКА е на много високо ниво“, каза той относно състава на "червените“.

"Винаги съм искал новите играчи да говорят на терена. Той трябва да покаже на терена колко е добър и каква е визитката му. Не искам предварително да му давам оценка. В последните години се представя добре и сега трябва да го защити на терена. Положителното при него е, че може да играе и на трите позиции – десен бек, централен защитник и дефанзивен халф. Това е една от причините да сме по-спокойни, защото може да ни помага при нашите затруднения, защото той ще запълни няколко позиции. Аз имам наблюдения над този играч през годините. Познавам агентът му, той каза, че е свободен. Реагирахме за ден и половина за изваждане на визи и за идването дотук. Игра в Омония, спечелил е Купата, играл е в евротурнирите. Това са неща, които говорят в една добра посока. Това обаче вече не значи нищо, защото едно е да имаш визитка, друго е да играеш добре. Няма значение дали някой преди не е играл професионален футбол или е играл в някой гранд. Важното е как ще се представи тук“, коментира Стоилов последното ново попълнение Абдулахи Шеху.

"Ако си футболист на Левски и нямаш хъс, желание и амбиция, си сбъркал професията. Играта в дербито е второ нещо, което мотивира. Третото е, че загубихме миналата седмица. Това трябва да гарантира борбата ни на терена. Без тези компоненти няма как да говорим за стратегия. Футболистите трябва да оценят момента и да дадат най-доброто от себе си“, допълни треньорът на "сините“.

"Смятам, че ако всички наши играчи са здрави и можема да комплектоваме оптимален състав, Левски има едно доста добро ниво. Можем да се надиграваме, можем да отговорим на всички водещи отбори. Левски израстна много през годината като стил, начин на игра и поведение на терена. Има лъкатушене като резултати. Важно е само да са здрави играчите, Левски няма да има проблеми да се надиграва с всеки отбор. Досега няма дерби мачове, в които Левски да не е бил горд и да се е надигравал. Можем като игра и стил да се подобряване, за да станем още по-добри на терена“, коментира още той.

"Имат възможности да играят различни хора и не е лесно да се определи стартовият състав на съперника ни. При нас не е така. Все пак ние познаваме играчите им. Твърдо не може да се каже кой от тях ще играе и кой не. Затова ние се опитваме да разширим възможностите за конкуренция и ротация“, каза той относно стартовите състави на двата отбора.

"Хората, които се грижат за тревното покритие на Националния стадион, ще направят всичко възможно да го подготвят перфектно за мача. Двата отбора трябва да направят така, че съдията да няма много работа като играят коректно и по правилата. Във финала двата отбора играха много коректно, така е по-лесно и на съдиите. Наш ангажимент е да водим битка на терена в правилата на футболния феърплей. Не искам да се саздава напрежение около съдията“, коментира той терена на мача и съдийската бригада.

"За проблемите и нещата, които трябва да решаваме. Излиза Ноа, проблем в защитата, излиза Бари, трябва да търсин някой напред. Ако бяха здрави, нямаше да имаме дилеми. Трябва да се представим най-добре или с играчи, които ще са на непривични позиции, или с такива, които не са играли много. Когато в отбор с малко играчи излязат важни фигури, става трудно, но не трябва да акцентираме върху това. Последното нещо, което искам да търся като треньор, е оправдание и извинение. Утре имат възможност да покажат на цяла България, че могат да играят по най-добрия начин, въпреки проблемите. Трябва да е с добра визитка и да е с добри финансови параметри, за да можем да вземем още някой нов“, завърши Стоилов.

  Сподели
206