Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 18.09.2022г.
Час: 16:45 ч.
Съдия: Драгомир Драганов


Левски - ЦСКА е чаканият с най-голям интерес от програмата на 11-ия кръг в родния шампионат. "Сини" и "червени" имат своите плюсове и минуси преди мача, за които ще може да прочетете в по-долните редове. Дербито винаги е било трудно за прогнозиране, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

ЦСКА няма да може да разчита на Жираир Шагоян в дербито с Левски. Работната виза на арменеца не е готова и той ще бъде картотекиран следващата седмица. Другите две нови попълнения - Симеон Александров и Марселино Кареасо са картотекирани и ще могат да вземат участие в двубоя, но едва ли ще започнат като титуляри. По-вероятно е някой от тях да се появи като смяна през втората част, взависимост от резултата.

Универсалният футболист на ЦСКА - Асен Дончев няма да бъде на разположение на треньора Саша Илич. Младежкият национал получи контузия в коляното в края на двубоя срещу Славия (2:0), която ще му попречи да вземе участие в сблъсъка със "сините".

20-годишният играч е много полезен за сръбския наставник, като му дава опции както отдясно на отбраната като алтернатива на Турицов, така и в по-предни позиции. Дончев се радва на сериозно доверие от специалиста, като е записал 6 участия в първенството и две в Лигата на конференциите.

Очакванията са, че Саша Илич ще заложи на почти чуждестранен състав за мача. Сърбинът е на мнение, че някои от българите може да "прегорят", докато чужденците ще играят с по-голямо спокойствие и ще могат да изпълнят точно неговите изисквания. Така почти сигурно Слави Шопов и Християн Петров ще останат на пейката. Единственият българин, който ще стартира от първата минута ще е Иван Турицов.

"Левски вкарва много голове и не виждам да имат проблеми в завършващата фаза. Каквото и да говорим, то няма значение, когато футболистите излязат на терена, защото това е по-специален мач. Разполагам с отбор, който е изиграл доста дербита и важни мачове. Ще искам от тях само да сведат грешките до минимум и да се забавляват в най-големият мач на българското първенство“, коментира Илич представянето на Левски.

Лошата новина за ЦСКА е, че бойкотът на феновете продължава. Големите ултрас фракции са против Гриша Ганчев и няма да дойдат на стадиона за пореден мач. Очакванията са, че Сектор Г ще бъде поне на половина празен.

Иначе играчите на ЦСКА бяха приятно изненадани от легендите на тима Христо Стоичков и Димитър Пенев. Двамата надъхаха футболистите. "Всички до един - от първия до последния, сте футболисти, които имате качества, но повече характер трябва да има. Да не се отказвате от победата. Ако имате един гол преднина, още един трябва да вкарате. В неделя вие ще победите, защото сте много по-добри от тях. Публиката не играе. 120 на 80 (показва с ръце формата на стадиона). Характер и от първата до последната минута, да ги откажем ептен, да не се грижат за нищо. Успех ви желая!", заяви Стоичков пред футболистите.

Двама от основните футболисти на Левски - Хосе Кордоба и Роналдо, не довършиха вчерашната тренировка на “сините". Първоначално двамата пропуснаха спринтовите упражнения, но след това се включиха в упражненията с топка. Към края на заниманието последва двустранна игра, в която Кордоба и Роналдо не взеха участие.

Официалната информация е, че двамата не са контузени, а са получили почивка от наставника на тима Станимир Стоилов. Очакванията са, че те ще са титуляри в предстоящия шампионатен сблъсък с ЦСКА.

Не така стоят нещата със Сонко Сундберг, който не тренира с Левски заради проблем с глезена и най-вероятно няма да успее да се възстанови за срещата в неделя. Все пак има малка вероятност той да е на разположение, но всичко ще се решава в последния момент.

Левски направи трансферен удар с привличането на Абдулахи Шеху. Договорът на нигерийския национал до края на сезон 2022/2023 г. Той играе на три позиции - дефанзивен полузащитник, централен защитник и десен защитник. От клуба правят всичко възможно - документите на Шеху да са изрядни и той да може да попадне в групата за мача.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1581