Победа на “Олимпико” ще доближи Интер до титлата


.

Победа на “Олимпико” ще доближи Интер до титлата

След впечатляваща победна серия в италианското Калчо Интер заслужено заема първата позиция в класирането с 6 точки аванс пред преследвачите Милан и Ювентус. За “нерадзурите” реално остана един труден мач – гостуването на Лацио на “Олимпико”.

Воденият от Жозе Моуриньо тим постигна изключително важни победи до този момент. Ибра и компаняи преодоляха тимове като Рома, Ювентус, Палермо, Удинезе и Наполи като загубиха само от Милан. Така до края на полусезона шампионите могат да увеличат преднината си като се има предвид, че програмата им е доста по-лека.

Лацио пък започна много силно, но постепенно загуби инерцията си и сега се намира на 5-ата позиция на 10 точки от лидера. “орлите” засега не са особено убедителни в дербитата, падайки от Милан и Рома. Но въпреки че за Интер те са от т.нар приятелски отбори, “синьо-белите” се свързват и с един от най-мрачните дни в историята на миланския гранд. През Сезон 2001/2002 Интерсе нуждаеше от равенство на “Олимпико”, за да стане шампион за пръв път след 1989, но играещият за нищо Лацио ги опука с 4:2 и титлата отиде при Ювентус. 

Домакините ще са доста мотивирани след успеха си в сряда над Милан за Купата на Италия. С гол на Горан Пандев в продълженията Лацио изхвърли “росонерите” от турнира. Щефан Лихтщайнер е под въпрос за двубоя с Интер. Симоне дел Неро, Марко Фирмани, Сивиля и Метусалем пък са аут със сигурност.

При гостите положението е по-добро. Само Нелсон Ривас и Патрик Виера са контузени. Кристиян Киву отново е на линия.

Мачът ще премине в типичния за Жозе Моуриньо премерен стил. Интер е с доста по-класен състав, но гостуванията в столицата винаги са тежки. Дори при равен шампионите ще са доволни, но по-вероятно е отново гениалността на някой от техните нападатели да им донесе трите точки.

Вероятни състави:

Лацио: Карисо, Де Сивлестри, Крибари, Розенал, Раду, Дабо, Ледесма, Броки, Маури, Роки, Сарате

Интер: Сезар, Майкон, Кордоба, Самуел, Максуел, Санети, Мунтари, Станкович, Ибрахимович, Адриано

Последни 5 мача:
Лацио: ПЗРЗП
Интер: ПЗППП

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
79