Левски писа пет на войводите (видео)


В. Мухарски

Левски писа пет на войводите (видео)

Левски разгроми Сливен с 5:0 в мач от 24-ти кръг на родната "А" група. По този начин възпитаниците на Ясен Петров продължават да имат шансове на теория за титлата, след като изоставят на 8 точки от Литекс. "Сините" можеха да стигнат и до по-убедителен резултат, но Гара Дембеле и Минев направиха невероятни пропуски.

Първата атака бе за гостите от Сливен, Стоян Стефанов отправи удар, но младият страж на Левски Пламен Илиев внимаваше и спаси. В 6-ата минута Дембеле стреля с глава, но топката излезе в аут. Само три минути по-късно "сините" вече водеха с 1:0, след като Исмаил Иса нахлу отдясно и пусна към Дембеле, който при първия си шут не сполучи, но при добавката бе точен.

В 13-ата минута Йовов стрела от воле, но стражът на гостите се справи без проблеми. В 17-ата минута Дембеле пропусна сам срещу вратаря, а след това и Иса с глава прати топката в аут. В 25-ата минута Дембеле центрира, а Матондо с глава се разписа във вратата на Караманов за 2:0. Превъзходството на Левски бе очевидно и само 4 минути по-късно, след пас на Матондо, Дембеле отблизо засече топката и я прати в мрежата на Сливен, правейки резултата класически.

След почивката мачът се доиграваше и зрителите на стадион "Георги Аспарухов" не знаеха разликата, с която техните любимци ще победят своя противник. В 49-ата минута много силен шут на Влади Гаджев, като по чудо не се озова в мрежата на Караманов за 4-ти път.

В 53-ата минута Минев се озова сам срещу вратаря на гостите, но прехвърлящия му удар излезе в аут. В 64-ата минута пропуск направи влезналия като резерва Дарко Тасевски. В 70-ата минута за втори път Гара Дембеле бе изведен сам срещу вратаря и сгреши. Само 4 минути по-късно французинът отново се озова очи в очи с Караманов и нападателят отново пропусна да вкара.

Левски все пак стигна до 4-ти гол в 75-ата, но негов автор бе Дани Младенов, след неспасяем удар в долния ляв удар на вратата на Сливен. Пропуските на звездата на Левски Гара Дембеле продължиха. Само три минути по-късно той от чиста позиция не успя да засече топката и да даде още по-обедителна преднина на своя тим.

Французинът все пак направи хеттрик, след като в 88-ата минута надбяга Макенджиев и този път успя да вкара третия си гол и общо пети за отбора на Левски. До края на срещата не се стигна до нови голови положения, а възпитаниците на Ясен Петров се поздравиха с победата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
213