Класически Локомотив Пд продължава да мечтае за Европа


А. Терзийски

Класически Локомотив Пд продължава да мечтае за Европа

Локомотив Пловдив постигна класическа победа с 3:0 над тима на Миньор Перник като домакин в мач от 24-ия кръг на родната ни "А" група, като по този начин измести Локомотив София от четвъртото място преди срещата на столичните "железничари" с ЦСКА малко по-късно днес. "Смърфовете" успяха да решат всичко в своя полза още през първото полувреме, като само за 13 те успяха да вкарат три безответни гола във вратата на перничани.

Първите си две попадения, след като се завърна на "Лаута" отбеляза Базил де Карвальо. Първо той успя да зиведе домакините напред в резултата в 25-ата минута, когато се разписа с глава след центриране на португалския халф Сержиньо, а в 38-ата минута вкара за класическото 3:0 в полза на пловдивчани след асистенция на Николас Раймонди. Между тези два гола, името си сред голмайсторите съумя да запише и бившия полузащитник на Локо София Христо Златински, като това се случи в 30-ата минута на двубоя.

така "черно-белите" успяха да запишат втори пореден успех, който превръща пловдивчани в основен претендент за последното място, даващо право на участие в европейските клубни турнири, особено, след като другите тимове, които проявяват апетити към него - Черно море и Берое, се провалиха, губейки съответно от Литекс и Пирин.

  Сподели
159