Пловдив тази вечер е черно-бял! (видео)


FUTBOL-TV

Пловдив тази вечер е черно-бял! (видео)

Локомотив Пловдив спечели градското дерби срещу Ботев Пловдив. "Смърфовете" се наложиха с минималното 1:0 в двубоя от 9-ия кръг на родния шампионат. По този начин радостта бе за феновете на домакините.

Единственото попадение в мача реалираи Бабакар Дион, който бе точен в 49-ата минута. Петър Витанов открадна топката от Емануел Току и влезе в наказателното поле. Последва технично подаване встрани към включилия се Бирсент Карагарен. Крилото на Локо центрира по земя успоредно на голлинията, а на втора греда Бабакар Дион бе оставен напълно сам и прати топката в мрежата. 

В 53-ата минута играчите Ботев можеха да изравнят резултата. "Жълто-черните“ разгърнаха бърза атака, при която Реда Рабей се откъсна от защитата на домакините и излезе сам срещу Хоркаш, но ударът му диагонала бе спасен от хърватския страж на Локомотив.

2 минути по-късно "канарчетата“ реализираха попадение във вратата на "смърфовете“, но голът беше отменен заради засада на Мохамед Брахими. 

В 60-ата минута гостите получиха още един изгоден шанс за гол. Реда Рабей беше изведен зад защитата на Локомотив, той овладя почти до аута и върна топката към Бароан, който стреля по диагонала, но Тодор Павлов изби от голлинията. 

Натискът на Ботев в търсене на изравнително попадение продължи и четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Мартин Секулич не уцели рамката на вратата от границата на вратарското поле, останал непокрит след подаване на Антоан Бароан.

В 84-ата минута Елвис Ману стреля опасно от воле, но Динко Хоркаш изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Мохамед Брахими за втори път вкара топката в мрежата на Локомотив след разбъркване в наказателното поле, но главният съдия Волен Чинков отсъди нарушение в нападение на халфа на "жълто-черните“. 

В последната минута от добавеното 4-минутно продължение вратарят на "смърфовете" Хоркаш спаси удар на Секулич с глава и така победата в пловдивското дерби остана за Локомотив. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
350