Ради Здравков: Ние не крадем историята, те я променят (видео)


Н. Гавазов

  Ради Здравков: Ние не крадем историята, те я променят (видео)

Стадион "Българска армия“ винаги е бил свещено място за ЦСКА и милионите фенове на клуба, но датата 29 август 2022 ще остави черно петно в историята на "армейците“, пише официалният сайт на ЦСКА 1948. Тогава част от "червените“ легенди станаха обект на агресия по време на мача ЦСКА – София – ЦСКА 1948.

Дни наред не спират коментарите, че това се случи в дома на "червения“ дух – мястото, което хора като Любослав Пенев, Радослав Здравков и Валентин Илиев са пълнили до краен предел с изявите си в "червения“ отбор.

Няколко дни след грозните сцени по време на "червеното дерби“ Радослав Здравков все още е дълбоко обиден от случилото се на "Армията“. "За мен това е една грозна постановка, предварително изготвен сценарий. Не знам дали забелязахте и дали е коментирано по медиите, но ние влязохме във ВИП зоната няколко минути след началото на съдийския сигнал. Хората там си гледаха мача, но другите (на 1-и и 2-и ред) бяха обърнати с гръб към терена. Те гледаха момента, когато нашата делегация ще влезе. Това ме навежда на много въпроси, на които нямам отговор“, сподели спортният директор в интервю за Actualno.com.

“За мен това е една долна провокация към официалните гости на нашия клуб. Чувам напред-назад, че ние сме провокирали. Какво по-логично от това аз, като спортен директор на ЦСКА, да присъствам на мача? Да подкрепя отбора и футболистите и най-вече Любо Пенев. Какво провокативно има в това? Да сме дали повод за провокация? А техните извинения са точно такива."

Здравков насочи вниманието и към вечния враг на "червените“ – Левски, заради обединението в редиците на "сините“, до което се стигна, когато клубът беше пред разпад.

"Когато ЦСКА беше пред фалит, какво направихме ние – фенове и ветерани? Нищо, абсолютно нищо и се поддадохме и се разделихме, което е най-жалкото нещо на света. Това е трагичното и от това ме боли".

Здравков е дълбоко разочарован и от отношението, което е получил от друга легенда на ЦСКА – Георги Велинов. "Огорчението ми идва най-вече от Джони Велинов и Филип Филипов. Да, те се опитаха да укротят феновете, но лошото и потресаващо за мен е, че в един момент ме посъветваха да напусна стадиона. Аз съм Ради Здравков. Мисля, че това, което съм дал за клуба, никой няма право да ме гони от този стадион. Аз щях да застана до Джони Велинов и тогава нямаше да летят камъни, стотинки, дори и седалки. Огорчен съм от факта, че бях принуден да напусна стадиона“, каза още Здравков.

Цялото интервю с Радослав Здравков гледайте във видеото:

  Сподели
950