Пирин с първа победа за сезона (видео)


FUTBOL-TV

Пирин с първа победа за сезона (видео)

Пирин Благоевград постигна първа победа за сезона след домакински успех с 2:1 над Ботев Враца. Благоевградчани доминираха тотално и заслужено стигнаха до победата, с която се изкачиха на 14-о място в таблицата с 6 точки. Ботев Враца не отправи нито един удар към вратата на съперника и регистрира трета поредна загуба в шампионата, с която остава на 12-о място в класирането преди останалите мачове от деветия кръг.

В 4-а минута юношата на ЦСКА Мартин Смоленски можеше да открие резултата, но бранител на гостите изчисти от голлинията. Венцислав Бенгюзов също можеше да се разпише за Пирин, но вратарят на гостите Красимир Костов изби топката в корнер.

Против хода на играта, гостите поведоха в края на първата част след нелеп автогол на капитана Петър Занев. Без нито един удар към вратата на Пирин, врачани стигнаха до гол след центриране на Том Зарандона от ляво, вратарят Янко Георгиев не се намеси добре и Занев засече топката с глава в собствената мрежа.

Пирин реагира веднага и имаше късмета да изравни в заключителните секунди на първата част. Станислав Костов реализира с глава след центриране от корнер на Радослав Цонев.

След почивката домакините продължиха да атакуват и в 68-а минута стигнаха до победно попадение отново след удар с глава. Вячеслав Велев центрира от дясно и Красимир Станоев с хубав плонж прати топката в мрежата.

Пирин доигра последните 10 минути с човек по-малко, след като Венцислав Бенгюзов си изкара два бързи жълти картона в рамките на 5 минути и пое преждевременно към съблекалнята.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
248