Левски ще спечели двубоя за Суперкупата


FUTBOL-TV

Левски ще спечели двубоя за Суперкупата

Лудогорец - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 01.09.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Георги Кабаков


Шампионът на страната за миналия сезон - Лудогорец се изправя срещу носителя на Купата на България - Левски в двубой за Суперкупата на страната. Срещата ще се играе в 90 минути, а при равенство ще има директно дузпи, без продължения. "Сините" със сигурност ще бъдат пределно мотивирани да спечелят трофея, докато за Лудогорец това ще е поредният път, а разградчани мислят повече за участието си в Лига Европа. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след последния кръг вefbet Лига. Защитникът на Левски Ноа Сонко ще бъда аут за един мач заради глупавия си червен картон срещу Ботев Враца. Така бранителят гори за двубоя за Суперкупата утре.

Нападателят на Левски - Билал Бари се готвеше индивидуално по време на вчерашната тренировка на отбора. Мароканският голмайстор прави бегови упражнения, докато останалата част от отбора имаше пълноценна тренировка.

Участието на Бари в мача за Суперкупата на България срещу Лудогорец в четвъртък е под въпрос. Нападателят от доста време е измъчван от болки в кръста, които са се засилили в последно време. Лекарският щаб на "сините" прави всичко възможно, за да вдигне Билал за сблъсъка за трофея.

В заниманието участие не взе и капитанът Николай Михайлов. Вратарят получи доста критика и от Станимир Стоилов. Ники е големият грешник в мача срещу Хамрун Спартанс. След грешки на Михайлов, скромният малтийски отбор успя да се елиминира Левски. Преди два дни Стоилов нападна Михайлов, заявявайки, че е лъжел, че е футболист.

На днешната си пресконференция обаче, Мъри бе във видимо по-добро настроение.

Мисля, че никой от двата отбора няма какво да загуби. Двата отбора спечелиха каквото трябваше през миналия сезон. Това е венец на футболния спектакъл. "Левски" има какво да печели, защото "Лудогорец" има достатъчно трофеи през последните години". "В българския футбол трудно някой може да изненада някой. Познаваме се добре клубове и треньори. В предните четири мачове търсихме някакъв начин, по който да спечелим срещата. Успехът беше променлив. Имахме и успешни мачове срещу тях, и те срещу нас. Ще видим утре на терена кой как ще се представи. Важно е как ще играем на терена. Двата отбора имаме претенции да сме водещи отбори в България и сме задължени да направим хубав сблъсък", каза Мъри Стоилов.

В дните преди мача от Лудогорец уредиха още едно ново попълнение. Става дума за Аслак фон Витри, който идва от АЗ Алкмаар. Самият футболист пък обяви, че не знае много за Левски.

"Очаквам да играем с висока енергия, защото това все пак е дерби. Тези мачове показват най-доброто от футболистите. Очаквам да има много публика и това е начинът, по който ние искаме да играем и да играем на най-високо ниво. С ротациите поддържаме енергията на всички играчи. Всички са на линия с изключение на Доминик Янков и Клод Гонсалвеш. "Очакваме, че те ще играят с трима в защита. Купата е специален турнир. Преди ви казах причините да се стигне до тези резултати в двата мача за Купата на България, но това вече е минало. Искаме да правим прогрес с всеки мач и се надявам да имаме успех за в бъдеще. Суперкупата е само един мач. И е по време на сезона, но е много сериозен мач. Не става въпрос само за концентрация или как ще приемем този мач - това е дерби и е абсолютно достатъчно", заяви Анте Шимунджа

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1537