ЦСКА се поизмъчи, но се поздрави с победа на "Армията"


FUTBOL-TV

ЦСКА се поизмъчи, но се поздрави с победа на

ЦСКА победи ФК ЦСКА 1948 с 2:1 в драматичен двубой от осмия кръг на родния шампионат, игран на стадион "Българска армия".

Напрежението си каза думите, като то бе видно и на трибунуте. Началото на срещата бе белязано от напрежение в ложите. Привържениците на "червените" меко казано не приеха добре Добрин Гьонов, Никола Газдов, Валенин Илиев и Радослав Здравков. Към тях полетяха бутилки и обидни реплики. Все пак окло 15-ата минута на срещата ситуацията по трибуните се успокои след като официалните лица на гостите от Бистрица бяха качени в горната част на ложите. В последствие те напуснаха стадиона.

А на терена бе интересно. В 21-ата минута Русев се възползва от грешка на Кох, напредна с топка в крака и копна топката над Бусато. Бастунов се хвърли на шпагат в опит да я вкара от метър в празната врата, но уцели дясната греда.

В началото на втората част Радослав Кирилов преодоля Турицов по лявото крило, след което върна по земя за Бастунов, който от 5-6 метра откри резултата.

До края мачът се игра само пред вратата на гостите. В 58-ата минута Турицов отправи бомбен шут от 30 метра, който профуча над напречната греда.

В 76-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Хелитон Джордж Тито Дос Сантос игра с ръка в наказателното поле и след консултация с ВАР, Радослав Гидженов посочи бялата точка. Иван Турицов се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 87-ата минута ЦСКА стигна до обрат. Юрген Матей подаде на Брадли де Нойер, който с мощна тупалка от далечна дистанция не остави никакви шансове на Даниел Наумов.

В края на срешата Елитон бе изгонен след избутване на дете, подаващо топките, за което получи втори жълт картон.

  Сподели
340