Левски ще запише трудна победа във Враца


FUTBOL-TV

Левски ще запише трудна победа във Враца

Ботев Враца - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Враца
Дата: 28.08.2022г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Георги Гинчев


Левски гостува на Ботев във Враца в среща от 8-ия кръг на родния шампионат. "Сините" влизат в двубоя като фаворити. Тимът от "Герена" отпадна отдавна от евротурнирите и вече е съсредоточил всичките си сили в първенството. Все пак, трябва да се имат предвид и не лошата форма, в която се намират домакините. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Вчера играчите на Левски проведоха поредната си тренировка преди двубоя с Ботев Враца. Двубоят под Околчица не се очертава да е много лесен.

Добрата новина за спортно-техническия щаб е, че разполага с всичките си играчи. Станимир Стоилов проведе интензивно занимание, а отново акцентът падна в завършващата фаза, където треньорът има много забележки в последните мачове. Мъри има няколко въпросителни около стартовия си състав за мача с Ботев. Една от тях е дали да включи като титуляр вече възстановения Ивелин Попов. Дилемата е заради лошото тревно покритие на стадион "Христо Ботев", което се е влошило и след проливните дъждове в последните дни.

Тренировката отново бе изгледана от мажоритарния собственик Наско Сираков, изпълнителния директор Ивайло Ивков и председателя на Управителния съвет Даниел Боримиров.

17-годишният Пламен Андреев ще застане под рамката и в мача за Суперкупата на България. Стражът ще получи доверието на Станимир Стоилов и за този важен двубой.

Мъри за момента е "замразил" Николай Михайлов след грешките в реванша срещу Хамрун Спартанс от Лигата на конференции, загубен от сините след изпълнение на дузпи. До момента Андреев получаваше шанс в турнира за Купата на България и бе с добри изяви при спечелването на трофея през миналия сезон. Мъри заяви, че не се страхува да залага на Андреев и му има пълно доверие.

Младокът ще застане на вратата за сините и в неделя при гостуването на Ботев Враца. От началото на сезона 17-годишният страж е стартирал в два мача като титуляр - при победите над Пирин с 1:0 и Хебър 4:0, а до момента има 13 двубоя за сините във всички турнири, Промени на поста и отново завръщане на Николай Михайлов под рамката се очаква да има след двата предстоящи двубоя.

И в лагера на Ботев Враца няма проблеми с контузени играчи преди срещата.

"Надяваме се, че всички ще бъдат готови за мача с Левски. Някои от тях ги запазихме - например Браян Переа", заяви Росен Кирилов.

Героят за Ботев Враца от последното домакинство срещу Левски - Дориан Бабунски, надъха феновете и футболистите на врачани преди предстоящия мач срещу "сините". Преди година тимът от Северозападния град се наложи с 2:0, а северномакедонският нападател реализира и двете попадения във вратата на Николай Михайлов. Настоящият играч на унгарския Дебрецен се обърна към привържениците и играчите на Ботев с мотивиращо послание във видео клип, на който носи шалче на Ботев.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ВРАЦА - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
388