Арда си тръгна с трите точки от Варна (видео)


FUTBOL-TV

Арда си тръгна с трите точки от Варна (видео)

Спартак Варна и Арда Кърджали завършиха 1:3. Срещата бе от 7-ия кръг наefbet Лига и се игра в 18:00ч. на стадион “Спартак" във Варна. Тонислав Йорданов беше точен за гостите в 22-та минута, а Никола Борисов изравни в 41-та. През втората част имената сред голмайсторите записаха Лъчезар Котев (56) и Иван Коконов (89), които реализираха по едно попадение.

Мачът на стадион “Спартак" започна с натиск на домакините, като в 3-ата минута Александър Георгиев фаулира Илкер Будинов на границата на наказателното поле. В 5-ата минута Иван Дичевски се отчете с важна намеса и реален шанс за гол от страна на Тонислав Йорданов. В 22-ата минута Арда стигна до първо попадение чрез Тонислав Йорданов, който получи пас от Светослав Ковачев. В края на първата част Руслан Черненко центрира много добре в наказателното поле, където Никола Борисов се измъкна от двама играчи на Арда и с глава от близка дистанция прати топката в мрежата за 1:1.

Равностойно започна втората част, като още в 51-ата минута Васил Симеонов спря много опасен удар на Георги Бабалиев. В 56-ата минута преднината отново бе в полза на гостите от Арда след  гол на Лъчезар Котев. “Соколите" имаха претенции за чист ъглов удар, секунди преди второто попадение на кърджалийци, но съдията Димо Димов отсъди удар от вратата на Васил Симеонов. Последва контраатака за домакините, която завърши с изравняващ гол във вратата на Арда от Ивайло Климентов. Попадението му обаче не беше зачетено след намесата на системата VAR, тъй като при падането на топката тя е докоснала крака на Цветан Илиев от Спартак, който я е насочил към Климентов, който пък е бил в положение на засада.

В края на редовните 90-сет минути Иван Коконов бе иведен от Лъчезар Котев в наказателното поле на варненци. Без проблем Коконов реализира и последния гол в тази среща за крайното 1:3.

Спартак (Варна) – Арда (Кърджали) 1:2
0:1 Тонислав Йорданов (22)
1:1 Никола Борисов (41)
1:2 Лъчезар Котев (56)
1:3 Иван Коконов (89)

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
296