Саша Илич: Базел е в криза на резултатите, не на играта (видео)


FUTBOL-TV

Саша Илич: Базел е в криза на резултатите, не на играта (видео)

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде пресконференция преди първия плейоф за влизане в групите на турнира Лига на конференциите между отборите на ЦСКА и швейцарския Базел. 

Мачът е утре (18 август) от 20:00 часа и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", където в същия ден между 10:00 и 12:00 часа ще се раздават журналистическите акредитации за двубоя.

"Изправяме се срещу един много голям и силен съперник. Очакваме тежък мач, но трябва, като отбор, да се изправим и да влезем в този мач, тъй като само по този начин може да постигнем добър резултат“, каза Илич.

"Гледах мача, когато ЦСКА отстрани Базел. Минаха обаче две години. Базел е в криза на резултатите, не на играта. Когато говорим, че има криза, не става въпрос, че има криза в играта, а за резултатите. Последните два мача срещу Лугано и Брьондби имаха по над 30 удара към врата на съперника. (б.а. срещу Брьондби Базел отправи 14 точни и 14 неточни удара, срещу Лугано 4 точни и 10 неточни удара)", заяви той.

"Ние не отлагаме мачове, за да имаме две седмици почивка. Отлагаме мачове, защото имаме през три дни такива. За да може да се подготвим за Базел имаме нужда от малко почивка. Всички играчи играят често и имаме нужда от малко почивка и да работим по време на тренировките“, каза Саша Илич.

"Бамба имаше температура и това бе причината да не пътува до Ирландия. Последните няколко дни тренира и ще бъде в групата за мача. Брадли е наказан, има червен картон. Знам за себе си кой ще играе на неговата позиция“, разкри специалистът.

Първо надявам се, че ще влезем в групите на Лигата на конференциите. Ако продължим да имаме мачове през три дни ще трябва да ротираме състава. Това, че имаме 6 играча, които са побеждавали Базел е хубаво. Когато става въпрос за мач срещу Базел, дори да играем всеки месец срещу тях, мачът ще е различен, какво остава за 2 години. Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие. Трябва да играем като едно цяло, тъй като само така и с малко шанс ще имаме сили да отстраним Базел“, каза Илич.

"Искам да виждам агресивен, нападателен ЦСКА, да вкарваме голове, да създаваме положения, но това е тежко. Желанията са едни, реалностите са други. Ще се опитаме да направим всичко това, за да постигнем победата. Трябва да бъдем изключително търпеливи, да играем умно. Това, което ще се случи утре, е само първия мач. Всичко ще се реши другата седмица. Трябва да играем много търпеливо и умно. Базел е страхотен отбор и състав. Имат 3-4 футболисти, на които трябва да се обърне много сериозно внимание. Това са играчи, за които трябва да внимаваме. Много са силни като колектив, но и в нападение имат много силни футболисти.“, си пожела треньорът на ЦСКА.

Саша Илич заяви, че не се е срещал по терените с треньора на Базел Александър Фрай."Александър Фрай бе фантастичен футболист. С него не сме се изправяли един срещу друг. Знам, че тръгна по треньорския път. Пожелавам му само успехи в това поприще“, каза Илич.

 
"Трансферната политика е нещо живо и се развива. Ако влезем в групите ще ни донесе още 6 мача. Някой може да дойде, да си тръгне. В големите отбори всичко е важно. Сега ни предстои Лигата на конференциите и това е най-важно. Ако сме май месец ще е първенството. Когато победиш целите са близо, когато изгубиш всичко се срива. Знам какво е да играеш в голям отбор", каза треньорът.

"Говорим за елиминации. Дори играта да е лоша бих искал да постигнем добър резултат", завърши Илич.

  Сподели
153