Саша Илич готви изненада на Базел


FUTBOL-TV

Саша Илич готви изненада на Базел

20-годишният защитник на ЦСКА Християн Петров е вариант пред треньора Саша Илич за ляв бек в домакинството на Базел от плейофите на Лигата на конференциите, пише "Тема Спорт". Наказан за двубоя е Брадли де Нойер и това оставя дупка в състава.

Ползваният на тази позиция Галин Минков се представя слабо и е почти изключено да стартира срещу швейцарците. Опция за ляв бек е и Тибо Вион. Надали обаче Саша Илич ще се лиши от агресията и динамиката, която французинът придава в средата на терена. В халфовата линия Вион ще е много по-ценен.

Християн Петров до момента играе като централен защитник. Нещо повече - младокът започна като титуляр и в петте мача на тима през сезона в Първа лига и не е пропуснал нито минута. Не така обаче стоят нещата за него, когато дойдат срещите на континенталната сцена.

В Лигата на конференциите той има само 1 мач. Започна в домакинството на Сейнт Патрикс, загубено с 0:1 на "Васил Левски". Точно преди година той бе използван като ляв бек в стартовия състав на ЦСКА за мача с Пирин на "Армията", спечелен с 1:0.

  Сподели
177