Чочев е най-добрият в efbet Лига според InStat


Н. Гавазов

 Чочев е най-добрият в efbet Лига според InStat

Ивайло Чочев стана най-добър футболист за месец юли вefbet Лига според статистическата платформа InStat.

Полузащитникът на "армейците" получи специален трофей за постижението си.

Чочев бе определен за най-добър футболист в efbet Лига за месец юли, след като надви конкуренцията в авторитетната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с InStat - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Ивайло Чочев натрупа InStat индекс 260 и изпревари нападателя на Левски Уелтън, който остана на втора позиция с индекс 259. Третото място зае Каули Оливейра от Лудогорец с индекс 256.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat индекс, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Ивайло Чочев за първи път печели класацията, като през юли халфът на "червените" блесна с четири попадения при победата на ЦСКА над Ботев (Враца) с 5:2 на стадион "Витоша" в двубоя от петия кръг на efbet Лига. Чочев отбеляза по веднъж през юли и при равенството в гостуването на Пирин (Благоевград) - 1:1 във втория кръг от шампионата, както и при равенството при домакинството срещу Лудогорец - 2:2 в третия кръг.

"Честито! Пожелаваме на Ивайло Чочев още много голове, победи и призове с армейската фланелка!", съобщава сайтът на армейците.

  Сподели
173