Треньорът на Пирин: Не отиваме на Герена като обречени


FUTBOL-TV

Треньорът на Пирин: Не отиваме на Герена като обречени

В неделя, 7 август, от 20:00 ч. Пирин гостува на Левски в мач от 5-ия кръг на Първа лига. Привържениците на Пирин ще бъдат настанени в Сектор Г на стадион "Георги Аспарухов“. Онлайн билети за срещата може да бъдат закупени тук

На стадиона, феновете на Пирин купуват билети от касата пред Сектор Г, която ще отвори час и половина преди началото на мача.

"Орлетата“ са с две поражения и две ремита до момента, а в последния мач отстъпиха на Славия на свой терен с 1:2. Заради участието си в турнира на УЕФА Лигата на конференциите Левски има само два изиграни шампионатни мача до момента – загуба срещу ЦСКА 1948 с 0:1 и победа с 5:0 срещу Спартак Варна.

Пирин и Левски изиграха приятелска среща преди началото на сезона в Самоков, която бе спечелена от "сините“ с 2:1. Левски е в серия от четири поредни победи над Пирин с резултат 3:0. Последният успех на "орлетата“ над този съперник в официален мач датира от февруари 2017 с 1:0 в Благоевград с попадението на Аймен Суда още в началото на двубоя.

Главен арбитър на предстоящия мач ще бъде Станислав Тодоров.

За предстоящото гостуване Пирин не може да разчита на няколко основни футболисти. Поради наказание извън групата остава защитникът Юлиян Попев, а поради травма двубоя пропуска капитанът Николай Бодуров. Нападателят Станислав Костов е извън плановете, тъй като все още се възстановява от травма на ръката. Срещата пропуска и другия основен нападател Преслав Йорданов, който е с контузия.

По традиция преди всеки двубой своето мнение за предстоящия мач пред www.fcpirin.com сподели наставникът на тима Красимир Петров

"Чакаме гостуването на Левски с нетърпение, защото това е предизвикателство за нашия отбор. Левски е може би най-добре играещият от тактическа гледна точка тим в България, воден от един от най-добрите треньори в страната в последните две десетилетия. Разбира се, че имаме своите сериозни кадрови проблеми, но ще се постараем да дадем максимума от своите моменти възможности. Ясно е, че Левски е фаворит, но не отиваме като обречени. Множеството отсъствия на основни играчи ще дадат възможност на нашите юноши от школата да покажат, че имат голямо бъдеще във футбола. Това наистина е добър шанс за тях “, заяви Петров.

  Сподели
268