Хебър си тръгна с трите точки от Варна (видео)


FUTBOL-TV

Хебър си тръгна с трите точки от Варна (видео)

Спартак Варна загуби от Хебър Пазарджик с 0:1. Срещата бе от 5-ия кръг наefbet Лига. Това бе първа среща между новаците, които през миналия сезон бяха конкуренция за влизане в елита. Може би този двубой се оказа най-силният за домакините. Публиката се наслади на много динамичен футбол, с много удари към противниковата врата, но за съжаление без успех за "соколите".

Домакините имаха превъзходство над топката, но до гол през първата част така и не се стигна. Един единствен удар имаха гостите към вратата на Християн Христов за 45 минути игра.

Още в 6-ата минута се стигна до удар към вратата на Хебър. Зад топката бе Божидар Васев, но изстрелът му от малък ъгъл не попадна в целта. Мартин Тошев също имаше възможност минути след това да стреля от дистанция, но право в ръцете на стража на Хебър Петър Дебърлиев.

Цветелин Тонев от Хебър имаше възможност да открие резултата, но в последния момент топката му бе избита от защитник в синьо. Последваха нови две възможности за гостите от Хебър. При първата Емануил Манев отправи силен удар към вратата на Спартак, но Христов изби в ъглов удар. Минути по-късно Пламен Крумов също бе в удобна позиция да обстрелва вратата на Спартак , но топката не успя да застраши стража на "соколите".  Последният шанс за гол през първата част пропусна Георги Бабалиев, който стреля неточно от близо.

Втората част на срещата предложи повече динамика. Още в 49-та минута резултатът бе открит от гостите чрез Октай Хамдиев, който бе намерен от Тодор Чаворски в наказателното поле, за да се разпише за 0:1.

В 60-ата минута гредата спря топката, за да бъде изравнен резултата. Влезлият като резерва Руслан Черненко проби в наказателното поле и нанесе силен шут към вратата на Дебърлиев. Но топката срещна напречния стълб.

В 69-ата минута Спартак пропусна да изравни от дузпа, която бе отсъдена след като Мауро Секейра игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана нападателят Мартин Тошев, но ударът му се срещна в напречната греда.

Домакините продължиха с атаките към вратата на Хебър, но до изравняващ гол така и не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
359