Мъри Стоилов: Проблемът след европейските мачове е емоционален, а не физически


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Проблемът след европейските мачове е емоционален, а не физически

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след инфарктната победа с 1:0 като гост на малтийския Хамрун Спартанс в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, че иска в реванша тимът да играе хубав футбол.

Специалистът сподели, че на Левски му е стар проблем завършващият удар, но преимуществото в играта е по-важно.

"Имахме 4-5 ситуации да вкарахме гол, не можахме (да вкараме). Това е стар наш проблем. Да, допуснахме една (опасна) атака, но в европейски мачове това преимущество е важно. Трябва обаче да изиграем още по-добре реванша.

"И с този гол си е победа. Успяхме да го вкараме в последната секунда и не бива да съжаляваме, а да мислим за възстановяване, защото имаме мач за първенството. Левски не може да подценява който и да е мач, а да бъде умен и дисциплиниран, особено пред собствена публика.

"Самият аз казах, че с Хамрун сме горе-долу на едно ниво и който играе по-добре тактически, той ще спечели. В реванша Левски пак ще играе футбол. Няма да бъдем кой знае колко свежи в първенството, но не се оплаквам. Проблемът след европейските мачове е емоционален, а не физически", каза Мъри в ефира на Диема.

89