Кралев: Днес терорът над българския спорт приключва!


Н. Гавазов

  Кралев: Днес терорът над българския спорт приключва!

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев изрази задоволството си от това, че Радостин Василев повече няма да бъде министър на спорта. Напомняме, че Василев, придобил популярност с прякора Руди Гела, бе многократно обвиняван в лобиране за ЦСКА-София, както и в осъществяване на евтини пиар-акции, които го компрометираха още повече в средите на спортната общественост. Бившият адвокат на Гриша Ганчев се забърка в редица скандали, в това число и неправомерно назначавайки свои приятели на различни длъжности.

Кралев призова прокуратурата да започне разследване на дейността на Руди Гела като спортен министър.

"Днес терорът над българския спорт приключва!

7 месеца българският спорт бе управляван от един случайник - Радостин Василев, известен повече като Руди Гела или

"The real owner“ на заведенията в София.

Публикувам реалния отчет на "работата му“:

Въпреки че ММС имаше рекорден бюджет Радостин Василев еднолично забави фатално парите на федерациите, като на някои от парите бяха дори намалени. Над 300 клуба  още чакат средствата си от началото на годината. Което не се е случвало в никога в историята. 

Руди Гела влезе в просташка саморазправа със спортни ръководители като Илияна Раева, Георги Аврамчев и Екатерина Дафовска. Последната си тръгна от биатлона обидена. Други като двукратният олимийски шампион Николай Бухалов бяха мачкани с несъстоятелни обвинения.

Отказа финансиране за домакинството на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 година, което на практика въвлече страната в унизителен международен скандал, който ще се разрази, ако служебното правителство не поправи деянието на Василев.

Изплатени бяха рекордни компенсации, за да се уволнят специалисти от ММС, някои от които работят в министерството от създаването му. На тяхно място бяха назначени “калинки" от приятелската листа на министъра. За сведение-Българския спортен тотализатор и Нацонална спортна база.

Предвидени бяха 15 милиона лева за “Арена Бургас", въпреки ангажимента на строителя да я завърши при предвидения бюджет. С други думи, сумата трябваше да се усвои от правилните хора. Или готвената кражба бе за минимум 10 млн лева.

За първи път български министър трябваше да отговаря на писма от ФИФА и УЕФА за намеса в работата на БФС.

Отделен бе 1 милион лева за "проектиране" на възстановяването на басейн "Червено знаме", въпреки категоричните мнения на експерти в тази сфера, че комплекса във вида си от 1986 г. не може да функционира и не е ефективен. Или още средства за усвояване от правилните хора.

Пусна обществени поръчки за изграждане на игрища за минифутбол на стойност около 450 000 лв всяко. Само преди година, последните игрища с осветление, които нашата администрация изгради , бяха ба стойност 150 000 лв.  т.е. кражбата е за минимум 250 000 лв на игрище.

Показа разруха в "Зимния дворец", след което се оказа, че сниманите помещения въобще не са били предвиждани за ремонт. А скри от обществеността кадрите с ремонтираната основна и тренировъчна зали, както съблекалните, инсталации, покрив и т.н.

Направи споразумение, подписано между ММС, Сердика Спортни Имоти и ПФК ЦСКА-София, за което има сериозни съмнения, че ощетява държавата с огромни суми. Този документ е най-строго пазената тайна в държавата. Вероятно има защо!

За него вероятно е постижение, че прогони децата от кортовете на стадион "Септември", за да може правилните хора да спечелят "търга". Всички останали клубове получиха безплатни договори до решаване на проблема. На всичкото отгоре изпрати униформени да арестуват журналист, който си позволи да осветли това престъпление на Радостин Василев.

Похвали се с увеличени приходи на тотото, които са точно на половината от тези, които бяха предвидени от уволненото от него ръководство. Опита се да го "приватизира", но промените в закона, които предложи, бяха разкрити от самите му съпартийци от ИТН като "лобистки".

Раздаде щедро пари на приятелския си кръг. Кантората, в която работеше вече печално известната Лена Бориславова, получи 117 349,80 лева. Уреди близкия си приятел Велислав Йонев от адвокатско дружество "Йонев и Канчелов" с договор с тотото за 67 200 лева, с министерството за 23 040 лева, със спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" за 6600 лева и с това в Плевен за 2250 лева. Дори назначения от него за директор на ВОП Кирил Веселински прибра 14 400 лева от тотото. 

 Тотото сключи рекорден договор за реклама в метрото за 2 милиона лева с фирми на свързани лица - без обществена поръчка или какъвто и да е търг. 

 Опита се да затвори столичен ресторант, защото в тоалетната била приятелката му. И заради това стана първият действащ министър, викан от прокуратурата на разпит за самоуправство.

И още, още, още... 7 месеца за лична облага и нищоправене за българския спорт само 2 години преди олимпиадата в Париж.

Все пак признавам, че Руди Гела успя в едно.

Да отврати всички от себе си!

Време е от днес да започнат ревизиите на престъпната дейност на бившия спортен министър!", написа Кралев във Фейсбук.

  Сподели
365