"Метлата" на бившия адвокат на Ганчев излезе скъпо на данъкоплатците


Н. Гавазов

ММС е изплатило 275 241 лева на 38 лица като обезщетения по повод прекратени трудови и служебни правомощия, съобщава Novsport. Това е станало в периода от 1 януари до 30 юни 2022 година. Данните са официален отговор от министър Радостин Василев, добил популярност с прякора си Руди гела,  на питане в Народното събрание на депутата от ГЕРБ-СДС Стефан Апостолов.

Какво стои зад сухите цифри? Ами оказва се, че желанието да "развърти метлата" и да отстрани от работа достойни и дългогодишни служители на ММС са стрували на Руди Гела доста сериозна сума пари. Платени от данъкоплатците, естествено. Справката показва, че в подобни размери са годишните бюджети на федерации като тази по кикбокс или модерен петобой, например...

Тоест, вместо да подпомогне някои от федерациите със сумата от 275 241 лева, Руди е задоволил егото си, отстранявайки от работа неудобни за него служители. Които след това са получили полагащите им се от закона обезщетения.

Сегашното разкритие показва още веднъж истинската същност на този министър, който за 6 месеца в ММС успя да предизвика сериозен хаос във всяко едно направление, пише още Novsport. То не бяха забавени до средата на април пари на федерациите, неизплатени и до днес средства на голяма част от клубовете, скандали и нахлуване като в мутренските времена в спортни бази и ресторанти, тотално съсипване на тотото и т.н. и т.н. Като отделно от всичко това лиши институцията от десетки достойни служители, някои от които прекарали почти целия си съзнателен живот в сградата на Спортната палата.

Все пак има светлина в тунела и тя се състои в това, че само след броени часове Руди Гела, който е бивш адвокат на собственика на ЦСКА - София Гриша Ганчев,  вече няма да е спортен министър. И ще остане в историята като най-кратко изкаралия в Спортната палата ръководител в редовно правителство....

А сега вече е ред на ъгъла на "Васил Левски" и "Гурко" да идва оркестъра...

182