Неделев: Надявам се всичко с главата ми е да е наред


Н. Гавазов

Неделев: Надявам се всичко с главата ми е да е наред

Нападателят на Ботев Пловдив и български национал Тодор Неделев даде интервю за БНТ, в което коментира тежкия инцидент с него в Тбилиси, представянето на "канарчетата“ в Лигата на Конференциите и предстоящото му завръщане в игра.

"Много добре се чувствам. Искам отново лично да благодаря на доктор Шота Ингороква, защото ми спаси живота и направи така, че отново да мога да играя футбол. Доста време почивам и съм щастлив, че от следващата седмица ще мога да започна леки тренировки и да правя това, което обичам. Футболът много ми липсва“, заяви Неделев.

Той коментира и отпадането на клубния си Ботев Пловдив от Лигата на конференциите след загубата с 0:2 като гост на кипърския АПОЕЛ Никозия.

"Вчера гледах гостуването на Ботев на АПОЕЛ Никозия и се ядосвах. Жалко, че отпаднахме от Лигата на Конференциите, но сега най-важно е да се концентрираме върху първенството, защото не започнахме добре и трябва да трупаме точки“, добави нападателят.

"Тежко ми е, че не мога да помогна на отбора. Миналата година се борихме да играем в европейските клубни турнири и успяхме, жалко е, че не успях да помогна на момчетата, но ще направим всичко възможно и през следващата кампания да участваме в Европа. Дали чрез по-горно класиране, или чрез спечелването на Купата, важното е да се класираме за евротурнирите“, каза още Тодор.

"Преди година бях контузен и почивах седем месеца, така че стъпка по стъпка и с търпение се надявам колкото се може по-бързо да се върна в игра. Надявам се всичко с главата ми е да е наред. Не искам да пришпорвам нещата и да си поставям срокове. Когато се почувствам добре, тогава ще се завърна на терена

Постоянно се връщам към случилото се в Тбилиси, но аз много не си спомням от катастрофата (смее се). Доктор Бочев доста съм го питал, защото ми е интересно какво точно е станало и с мен и със самия инцидент, като цяло. Питах доктора как съм говорил и как съм се чувствал преди и по време на пътя за болницата. От разказите му съм доста учуден, но най-важното е, че съм жив и здрав и мога да започна отново да правя това, което обичам.

Усещам подкрепата на хората, най-много ми помага приятелката и семейството ми – те са неотлъчно до мен. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха и ми пожелаха бързо възстановяване. Всеки ден си казвам, че живея втори живот. Имам неща в себе си, които трябва да променя и се надявам да ги сторя“, завърши Неделев.

  Сподели
295