Лудогорец праща Сотириу в Хирошима?


FUTBOL-TV

Лудогорец праща Сотириу в Хирошима?

Лудогорец продава още един от важните си футболисти, съобщава "БНР". Това е кипърският нападател Пиерос Сотириу, който се мести в японската Джей-лига и вече ще носи екипа на Хирошима Санфрече.

Само преди няколко дни от отбора си тръгна и дефанзивният халф Алекс Сантана, преместил се в бразилския гранд Атлетико Паранаензе. 

Пет месеца преди да навърши 30 години Сотириу прие от втори опит офертата на японците, които трябваше да се постараят, за да получат положителен отговор от кипърския нападател. Лудогорец ще получи 1,5 милиона евро за трансфера и бонуси при постижения на Хирошима с участието на Сотириу.

Стрелецът ще стане по-богат с почти 3 милиона евро през следващите три години, каквото е споразумението. Договорът, който подписва, предвижда годишна заплата от 900 000 евро.

Въпросният отбор има сериозни традиции в японското първенство, но в последните сезони разочарова с присъствието си в Първа дивизия. През този сезон след 22 изиграни мача е на 6-то място, на 10 точки зад лидера Йокохама Ф. Маринос.

Пиерос Сотириу пристигна в Лудогорец през лятото на 2021-а година от казахстанския Астана, записа 36 мача и 19 гола в българското първенство, а в европейските турнири вкара 7 гола в 17 срещи. През миналата година стана и голмайстор на efbet Лига.

  Сподели
316