Локо Пловдив продължава да мечтае за Европа след бой в Каварна


А. Терзийски

Локо Пловдив продължава да мечтае за Европа след бой в Каварна

Отборът на Локомотив Пловдив постигна много ценна победа с 3:1 при гостуването си на Калиакра в двубой от 23-ия кръг на родната ни "А" група, като по този начин продължава борбата за четвъртото място в класирането, което дава право на участие в европейските клубни турнири, а в момента бива заемано от Локомотив София. Головете за "смърфовете" реализираха Николас Раймонди, Христо Златински от дузпа и Сержиньо. Почетното попадение за тима от Каварна бе дело на защитникът Детелин Димитров.

Локомотив Пловдив стартира много силно срещата и още в 5-ата минута Базил де Карвальо имаше шанс да отбележи, но след като направи всичко както трябва, нанесе изключително неточен изстрел. След това в 14-ата минута Раймонди стреля опасно, но вратарят на домакините Господинов успя да спаси. Централният бранител на пловдивчани Йонес Бенжалюн също застраши вратата на домакините, след като шутира остро, но Господинов отново внимаваше и парира ударът му.

Само 60 секунди по-късно обаче "смърфовете" най-после успяха да материализират своето превъзходство след гол на Николас Раймонди, който се разписа след подаване на Йонес Бенжалюн.

След само още три минути игра гостите от Пловдив успяха да удвоят преднината си, а това стана след точно изпълнена дузпа от страна на Христо Златински. Реферът Богомил Маринов показа бялата точка за нарушение на Детелин Димитров срещу Драги Коцев в пеналта.

Противно на логиката, на практика без нито една сериозна опасност пред вратата на противника, тимът на Калиакра съумя да върне едно от попаденията в 38-ата минута, след като точен бе Детелин Димитров. Грешникът за каварненци, който направи дузпата, от която пловдивчани увеличиха преднината си, се възползва от грешно подаване на Драги Коцев и с точен удар под плонжа на стража на гостите Лучини вкара за 1:2.

Втората част премина по равностоен начин, с леко надмощие на домакините от Каварна, но въпреки това тимът на Локомотив Пловдив бе отбора, който стигна до още един гол във вратата на съперника. Това се случи в продължението на срещата, когато португалският полузащитник Сержиньо открадна коженото кълбо от футболист на домакините и се отличи с бърз пробив, след което изкочи сам срещу Господинов и промуши топката между краката му за крайното 1:3 в полза на "смърфовете".

След този си успех отборът на Локомотив Пловдив вече събра 39 точки в актива си и заема 5-ото място във временното подреждане, като четвъртият Локомотив София е с 41 точки. Калиакра пък остана на незавидната 14-а позиция с едва 17 спечелени точки.

  Сподели
218