ЦСКА мачка и без звездата си Спас Делев


В. Мухарски

ЦСКА мачка и без звездата си Спас Делев

ЦСКА разгроми като гост Монтана с 4:1 в мач от 23-ти кръг на родната "А" група. Преди началото на двубоя, главният арбитър реши вместо традиционния начин за теглене на жребий - чрез хвърляне на монета, капитаните на двата тима се чукнаха с великденски яйца. Синьото яйце на Гаджев победи червеното на Тошко Янчев и Монтана спечели избор на врата през първото полувреме.

На трибуните на стадион "Огоста" сред Емил Костадинов бе и поп-фолк певицата Софи Маринова, за което futbol-tv по рано информира свойте читатели. За гостите от София, участие в срещата не взе звездата на отбора Спас Делев, както и националът Костадин Стоянов.

Двубоят започна очаквано с натиск на "армейците". В 17-ата минута бе първата по-опасна възможност за столичани, Румен Трифонов центрира, а Платини засече с глава, но вратарят на домакините Левашки показа рефлекс и се справи с положението. Малко по-късно Тонев обстрелва вратата на Монтана, но ударът му мина далеч от целта.

В 27-ата минута Платини със страхотен пас изведе Гъргоров на стрелкова позиция, но защитник на домакините претича и успя да изчисти. При изпълнението на корнера се получи и доста сериозно положение за 31-кратните шампиони на страната. След центрирането Тонев отклони с глава към Платини, който също с глава стреля, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

В 32-ата минута страхотна комбинация между Платини и Гъргоров завърши с техничен удар на Грегъри Нелсън, който попадна в мрежата на Левашки за 1:0. В 44-ата минута нова многоходова акция на "червените" отново даде резултат. Галчев добре отне топката и пусна към Тонев, който след като премина половината терен намери Гъргоров, Бадема остави за Акуаро, който от границите на наказателното поле със силен шут се разписа за 2:0.

След почивката играчите на Монтана опитаха да задържат повече топката, а възпитаниците на Милен Радуканов разчитаха на скоростни контраатаки. В 53-ата минута Галчев видя свободно пространство и последва негов изстрел, който мина малко над напречната греда. В 60-ата минута Платини стреля, но право в ръцете на Левашки.

В 62-ата ЦСКА стигна до трети изключително красив гол. Бандаловски добре отне и пусна към Гъргоров, който опита шут, който бе блокиран. Все пак топката достигна до Мишел Платини, за който не бе проблем да вкара и да направи резултата класически. С три асистенции се отчете Емил Гъргоров-Бадема.

В 73-ата минута Нелсън пусна в наказателното поле, където след разбъркване топката стигна до Александър Тонев, който вкара в опразнената врата за 4:0. До края на срещата Личков пробва да вкара почетно попадение, но ударът му бе много слаб и не затрудни Караджов. В 81-ата минута домакинте все пак стигнаха до гол. Венци Христов се възползва от грешка на влезналия като резерва Коста Янев и успя да намали резултата. По този начин ЦСКА запазва третото си място.

  Сподели
146