Тодор Неделев: Ще нося специална каска, като Петър Чех


FUTBOL-TV

Тодор Неделев: Ще нося специална каска, като Петър Чех

Тодор Неделев продължава да се възстановява след катастрофата между двата автобуса на националите по футбол в Тбилиси на 10 юни, когато се размина със смъртта. Той претърпя спешна операция на главата и сега си почива.

В първото си телевизионно интервю след инцидента, полузащитникът на Ботев Пловдив направи признание, с което просълзи много хора. Той заяви, че мечтае с приятелката си да имат дете.

"Чувствам се добре, възстановяването върви по план. След няколко дни имам скенер на главата, надявам се резултатите да са добри. В края на месеца ще дойде докторът, който ме оперира в Грузия. На този човек дължа живота си. Искам да му благодаря в ефир ", каза Неделев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Той разкри и кои лекарски препоръки следва: "Не трябва да излизам в това време, доста са тежки температурите, трябва да стоя вкъщи и да почивам. Мога да излизам сутрин рано и късно вечер. Не трябва да излагам на слънце главата си, затова нося шапка. Нямах забито стъкло в главата. Това е било камшичен  удар.

Локомотив Пловдив първи ми е пожелал бързо възстановяване, за което благодаря!“

При завръщането си на терена, Неделев ще носи специално изработена каска, като тази, с която вратарят Петер Чех играеше дълги години.

"Ще бъде направена каска, от вътрешната страна ще бъде по-твърда заради евентуален удар в главата, останалото ще е абсолютно същото като при Петер Чех."

"В момента не ми е позволено да ям сладко и да пия алкохол. Всичко спазвам, защото искам да се възстановя колкото се може по-бързо."

Той сподели и че близките му са преживели най-тежко инцидента, който е бил истински шок за тях. Приятелката му замина за Грузия при първа възможност, за да бъде до него.

"Искам да благодаря на приятелката ми, която беше и е постоянно до мен. Не помня точно катастрофата. Помня, когато вече се събудих в болницата. Тогава разбрах от нашия доктор, че животът ми е бил в опасност. Като ми обясни, не  можах да повярвам. Радвам се, че съм жив.

"Приятелката ми е преживяла тежко за инцидента. Кръвното й се вдигнало и отишла в спешното, това е било шок за нея. Най-близките ми много тежко са преживели всичко. Голямо напрежение е било. Когато тя ме видя в болницата, се успокои. Пропуснахме да бъдем кумове на сватбата на най-добрия ми приятел. Но най-важното е да се възстановя.

Мечтая моите близки и приятели да са живи здрави, мечтая с моята приятелка да си направим дете, мечтая Ботев да бъде сред топ отборите в България и всяка година да играем в евротурнирите. Мечтая за добър трансфер в чужбина като за последно, защото догодина ставам на 30.  Но най-важното е да сме живи и здрави“, завърши трогателно Тодор Неделев. 

  Сподели
304