Ботев Враца измъкна победата от съименниците


FUTBOL-TV

Ботев Враца измъкна победата от съименниците

Ботев Враца се наложи над гостуващия Ботев Пловдив с 3:2 в интересен мач от 2-ия кръг в родния елит. Врачани играха по-добре през първата част и заслужено поведоха с 2:0 до почиваката. 

Новата звезда на Ботев Врaца - Браян Переа даде заявка, че ще бъде един от най-опасните футболисти в "зелено" през този двубой. В 36-ата минута Жан Пиер Да Силва осъществи свое центриране след втория опит. Джеймс Етоо не се усети да блокира връхлитащия Браян Переа, който без подготовка, с технично насочване, матира Ханкич за 1:0.

Точно две минути след откриващото попадение, Переа бе точен за втори път. Таранът се възползва от страхотно центриране от ъглов удар и отблизо разстреля с глава Ханкич.

Малко след почивката Секулич ознаменува дебюта си с гол. Той овладя по много добър начин дълъг пас и въпреки суетенето си, и това, че заби топката в земята при финалния удар, то успя да отбележи. Малко след това отново той бе точен с красив удар с пета.

Малко след това реферът Георги Давидов се превърна в главно действащо лице. На два пъти той подмина спорни ситуации. На два пъти топката срещаше ръката на играч на пловдивчани в наказателното поле, но до дузпа така и не се стигна. 

Все пак домакините успяха да стигнат до нов гол шест минути преди края. Мирослав Маринов направи страхотна комбинация с автора на първите два гола Браян Переа и с изстрел по диагонала направи 3:2. Това бе първа победа за сезона за Ботев Враца.

  Сподели
274