Батков: Литекс ще е шампион, но ще се "осере" в Европа


В. Мухарски

Батков: Литекс ще е шампион, но ще се

Собственикът на Левски Тодор Батков предрече "осиране" на Литекс в Европа. След победата над Берое с 3:2, синият шеф даде интервю, в което не скри сигурността си, че "оранжевите" ще станат шампиони, но после ще ги чакат доста негативни резултати.

"Не мога да не съм доволен, но въпреки това допуснахме доста индивидуални грешки. Такива мачове само показват, че българският футбол е жив. Имаше прекрасна публика на стадиона в Стара Загора", започна Батков.

"Ако беше нормален шампионат, Левски щеше да е лидер. Това обаче не е нормален шампионат и лидерът ни е набеден служебно. Няма смисъл да припомням колко скандални отсъждания имаше за Литекс. Да са живи и здрави, най-вероятно Литекс ще е шампион, за да се осере в Европа. Ние ще сме боеца и ще трупаме точки. Няма как да седна с Гриша Ганчев заедно, да гледаме мач. Той се крие в бараката, виждал съм го само по телевизията. С всеки друг президент съм готов да гледам футболна среща", заяви Тодор Батков.

Старши треньорът на "сините" Ясен Петров не скри задоволството си от победата над Берое. "Получи се открит двубой, ние имахме повече ситуации. Съвсем закономерно си тръгнахме с 3-те точки. Показахме характер на терена. Колкото до дузпата, има игра с ръка, но тя е неумишлена. В края на срещата можеше да се свири 11-метров наказателен удар и за Левски, но съдията не го направи", недоволстваше Ясен Петров.

  Сподели
234