Гол в последните минути остави Левски в борбата за титлата (видео)


В. Мухарски

Гол в последните минути остави Левски в борбата за титлата (видео)

Навръх Великден, Левски победи Берое с 3:2 в среща от 23-ти кръг на родната "А" група. По този начин възпитаниците на Ясен Петров продължават да бъдат на второ място след Литекс. Двубоят се игра на градския стадион в Стара Загора пред близо 10 000 зрители.

Мачът започна отлично за "сините" и още в 6-ата минута те поведоха с 1:0. Христо Йовов пое топката в центъра на терена и след като се разходи през защитата на старозагорци,  с хубав удар от границата на наказателното поле, прати топката в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Скорчев.

Последва натиск на домакините. В 13-та минута Петър Димитров стреля, но в страни от вратата на Левски. 60 секунди по-късно Велев също пробва рефлексите на Пламен Илиев, който в първия момент изпусна топката, но след това успя да улови.

В 32-ата минута пък Йовов отново затрудни максимално Скорчев, който този път акробатично изби в корнер. До края на полувремето последва и пропуск на Огнянов.

След почивката играчите на Берое продължиха с натиска и това даде резултат в 50-ата минута. Тогава след центриране отдясно младият страж на Левски Пламен Илиев изпусна топката и бившият играч на ЦСКА Евгени Йорданов отблизо я прати в мрежата за 1:1.

Само десет минути по-късно класата на Сашо Александров си пролича. След центриране на Дани Младенов, Кривия с глава изпрати топката в десния ъгъл - 2:1 за Левски.

След около десетина минути съдията свири дузпа за домакините след като Огнянов игра с ръка в собственото си наказателно поле. Златинов изпълни наказателния удар и изпрати топката в мрежата на столичани, като по този начин изравни резултата.

Пет минути преди края на срещата Левски все пак стигна до победата. Влезлият като резерва Жанвион Юлу Матондо засече с глава центриране на Йовов и неспасяемо прати топката в горния десен ъгъл, оформяйки крайното 3:2 за "сините".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
166