Берое стартира с победа над Ботев Враца


FUTBOL-TV

Берое стартира с победа над Ботев Враца

Берое постигна победа на старта на шампионата и се наложи с 2:1 над Ботев Враца под Аязмото. Гостите излязоха напред в резултата в 10. минута след попадение на Жан-Пиер да Силва. "Берое“ изравни в 21. минута след гол на Стийв Траоре, който реализира в дебюта си с екипа на тима – 1:1. "Зелените“ бяха по-активни през втората част и атакуваха съперника. Това даде резултат и "Берое“ получи дузпа 15 минути преди края, която бе реализирана от Тунгара – 2:1.

Гостите първи стигнаха до удар към вратата и това се случи в 5-ата минута, когато да Силва бе изведен зад гърба на отбраната, но неговият удар от границата на пеналта бе неточен. Спас Георгиев пробва удар от дистанция в 9. минута, но топката мина на метър от гредата.

Ботев Враца успя да открие резултата в 10. минута, когато Жан-Пиер да Силва отново бе изведен сам срещу Караджов и този път прати топката в мрежата за 0:1.

В следващите минути Берое владееше топката и играта бе предимно в половината на гостите. Траоре пробва удар от границата на наказателното поле в 17. минута, но не намери очертанията.

Берое изравни резултата в 21-ата минута след страхотен гол на Стийв Траоре. Халфът овладя дълъг пас от Серкан и прати кълбото в горния десен ъгъл за дебютното си попадение с екипа на тима – 1:1

Следващите 15 минути на мача бяха равностойни и нямаше сериозни положения пред някоя от вратите. В 39-ата минута Берое организира отлична атака, при която Мечев намери Траоре, а той продължи за Тунгара. Халфът центрира, а Луизиньо засече с крак. Топката обаче срещна гредата.

Тунгара стреля от дистанция в последната минута на първата част, но ударът му мина покрай вратата.

Минута след подновяване на играта Варгас се озова на стрелкова позиция, но Караджов отрази удара му. Караджов се намеси и в 52-ата минута, когато Кавдански игра с топката след корнер, но не затрудни вратаря. Две минути след това Мечев центрира от фаул, а бранител на гостите докосна топката и отклони точно пред Луизиньо. Берое притисна съперника в следващите минути и създаде няколко опасни ситуации, но не стигна до удар към вратата. Мечев центрира много опасно от фаул в 66-ата минута и се получи сериозно разбъркване пред вратата на гостите, но все пак бранителите се справиха.

В 75-ата минута Берое получи право да изпълни дузпа, след като Тунгара нахлу в пеналта и бе съборен от Меси. Зад топката застана потърпевшият Тунгара, който реализира и "зелените“ поведоха с 2:1

Десет минути по-късно Мечев стреля от пряк свободен удар, но не намери целта. Две минути преди края Кавдански засече с глава след центриране от корнер, но не намери очертанията. Това бе всичко в срещата и Берое спечели мача с 2:1.

  Сподели
295