Любо Пенев: Левски е в подем с Мъри Стоилов


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Левски е в подем с Мъри Стоилов

Старши треньорът на ЦСКА1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди първия мач на тима през новия сезон, който ги противопоставя срещу Левски. Пенев не скри ласкателствата към Станимир Стоилов, но освен това коментира и трансферната политика на ЦСКА48.

"Това е жребий, не трябва да търсим други знаци. Имаме програмата за първите четири мача. Рано или късно трябва да се започне първенството. Днес официално започва нашето първенство. Ние се подготвяме за нашия мач утре. Левски се подготвя. Играем срещу носителя на Купата, много сериозен съперник. Отборът е в подем, откакто Мъри го пое. Подготвяме се“, започна Пенев.

"Важно е да са здрави футболистите, всички да сме здрави. Те са много по-добре подготвени и мотивирани. Работим непрекъснато по трансферите. Ние започваме утре и до края на август имаме време за нови трансфери. Не е затворена тази тема. В процеса, в мачовете отделяме много време на този елемент трансфери. Сигурен съм, че ще дойдат нови хора. Аз съм треньор, който изисква много от футболистите. Не трябва да са спокойни професионално. В свободното си време могат да правят каквото си искат, но все пак са публични личности. Изисквам от ръководството да имам добри футболисти на всички постове, поне по двама, за да има конкуренция. Който се отпусне, не попада в състава. Трябва да има едно съревнование между всички тези футболисти. За всеки мач се определя според работата, свършена през седмицата и целите, които преследване срещу конкретния съперник“, продължи той.

"Не са много новите попълнения, ако си гледал друг отбор, може би. Не се оплаквам. Във времето надявам се, че ще има и други футболисти. Обясних с каква цел. Трябва да привличаме добри футболисти и да надграждаме във всеки един трансферен прозорец“.

"Всички отбори, класирали се за Европа, са наясно, че ще имат и международни мачове. Всеки отбор трябва да се подготвя. Ние се подготвяме за нас. Не знам съперниците какви планове имат. Играейки е Европа, е нормално да имаш по-различен план, но аз си гледам моя отбор“

"Направихме добра подготовка, похвалих момчетата, свършихме добра работа. Винаги може и по-добре. Има потенциал и изисквам този потенциал непрекъснато да се показва. Това минава през седмичните тренировки. Винаги ще се цели към нещо по-високо. Не можем да спираме като победи 4 мача или, че нямаме загуба в подготовката. Много добре е това, но продължаваме напред и нагоре. Момчетата го знаят и са наясно, че винаги ще изисквам и още и още и още“

"Оценявам това, което казват в Лудогорец и се радвам, че мислят по този начин. Явно преценява, че нашият отбор започва да функционира добре и ще се представи добре. Аз също имам моите виждания за първенството кой, къде, какво“.

"Трябва да сме подготвени и за по-груб тип игра срещу нас, но в рамките на позволеното. Засега всички са здрави. Ще видим кой е в групата, кой – не. Има хора, които са назад с подготовката, което означава, че няма да съм там. Не бързам да ги вкарвам. Като имат заслуги, ще намерят място в групата за лагер-сбора и респективно за групата за мача“, каза още Любослав Пенев.

  Сподели
287