Ман Юнайтед ще освободи Блекбърн от задълженията му в Карлинг къп


.

Ман Юнайтед ще освободи Блекбърн от задълженията му в Карлинг къп

Докато Арсен Венгер използва Карлинг къп за да даде възможност на младите си таланти да се обиграват, то Сър Алекс Фъргюсън има идеалният шанс да пусне в игра много от футболистите от първия състав, които по рядко са титуляри като Карлос Тевес, Нани, О’Шей и Джони Евънс. Поредниата такава възможност за шотландеца е мачът за Карлинг къп срещу Блекбърн.

До тази фаза Манчестър Юнайтед достигна след победи над Мидълзбро с 3:1 и над КПР с 1:0 все на “Олд Трафорд”. Често тимът се прощава с този турнир доста по-рано с цел да гони важните купи, но сега жребият е благосклонен за “червените дяволи” и те нямат особени проблеми. Във Висшата лига нещата за тях се подобриха значително след последния кръг, като вече са само на 6 точки от първи Ливъпул, а имат и мач по-малко.

Блекбърн стигна с 3 победи до този 5-ти кръг. Първо с 4:1 бе преодолян Гримзби, после Евертън с 1:0, а накрая и Съндърланд с 2:1. Във Висшата лига нещата за Ровърс не са добри. Тимът е едва 19-ти с 13 точки. Домакинството му с Манчестър Юнайтед мина в 7-мия кръг и бе загубено с 0:2.

Доста е вероятно това да е последният мач на Блекбърн в Карлинг къп за този сезон. Тимът може и да иска да отпадне, за да се концентрира върху далеч по-важната си мисия – оставането в елита. Докато Сър Алекс разполага с няколко състава, които може да върти, неговият ученик. Пол Инс все пак ще е доста амбициран да се докаже пред великия мениджър и няма да излезе с резервите. Как ще нареди на своите да играят е друг въпрос. Заповедта е по-скоро това да е последният им мач в турнира.

Вероятни състави:
Ман Юнайтед: Кушчак, Рафаел, Невил, Еванс, О’Шей, Парк, Посебон, Гибсън, Нани, Андерсон, Тевес
Блекбърн:  Робинсън, Ойер, Самба, Нелсън, Уорнък, Емертон, Андрюс, Тугай, Гамст, Санта Крус, Макарти

Последни 5 мача:
Ман Юнайтед: ПРРПП
Блекбърн: ЗЗЗПЗ

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
58