Славия с първа победа в контролите


Н. Гавазов

  Славия с първа победа в контролите

Славия постигна първа победа в контролните срещи от подготовката си за новия сезон. "Белите" се наложиха с минималното 1:0 срещу Арда в мач, който се проведе в град Рила.

Още в 3-ата минута Желев засече с глава центриране от ъглов удар , но вратарят на Славия изби топката. Последваха няколко положения за Арда и в 23-ата минута Тилев отправи далечен удар, който попада в ръцете на Вуцов. В последните минути на полувремето последваха два опасни удара на Лъчезар Котев и Тонислав Йорданов, но до попадение не се стигна. В последната минута на първата част главният арбитър отсъди дузпа в полза на Славия, която Радослав Кирилов превърна в гол и откри резултата.

След почивката играта продължи да бъде динамична и двата отбора създадоха няколко положения. В 71- ата минута Тилев напредна и шутира, но стража на Славия пресече топката. Малко след това Ковачев имаше възможност, но бранител на столичани се хвърли и изрита топката.

Във вторник столичани ще играят контрола с новака в елита в Хебър, след което се прибират в София. Арда ще има още една проверка по време на лагера си в Боровец - срещу Витоша Бистрица на 29 юни.

СЛАВИЯ 1:0 АРДА

1:0 Радослав Кирилов (45 - дузпа)

СЛАВИЯ: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Георги Вълчев, Людовик Соарес, Кристиян Стоянов, Иван Минчев, Йон Бакеро, Кристиан Добрев, Радослав Кирилов, Ахмед Ахмедов

АРДА: Васил Симеонов, Деян Лозев, Милен Стоев, Пламен Крачунов, Милен Желев, Лъчезар Котев, Илия Юруков, Иван Тилев, Иван Коконов, Светослав Ковачев, Тонислав Йорданов

  Сподели
317