Младоците на Арсенал ще накажат палача на Челси


.

Младоците на Арсенал ще накажат палача на Челси

Докато първият отбор на Арсенал продължава да смайва Висшата лига с представянето си – редувайки славни победи с позорни загуби, то в Карлинг къп резервите на “топчиите” изглеждат наистина зашеметяващо прецизни. Сега пред тях се изправя тимът отстранил след дузпи не кой да е, а Челси – Бърнли.

Джак Уилшеър, Карлос Вела, Фран Мерида и Аарън Рамзи са подготвили доста страдания за тимът от Чемпиъншип. До тази фаза Арсенал стигна след две знаменити победи – 6:0 над Шефийлд Юнайтед и 3:0 над Уигън. Формата на тима във Висшата лига не трябва да се взима предвид при тази прогноза, защото това на практика е друг отбор. Все пак ще споменем, че на “Емирейтс” витае победният дух след успеха над Челси и той вероятно дава отражение дори на най-младите формации в ДЮШ на “топчиите”. Те нямат проблеми с контузени състезатели, като се говори, че дори хърватският нападател Едуардо може да седне на пейката за пръв път след зверската си контузия.

Бърнли никак не е за подценяване. За разлика от Арсенал в Карлинг къп момчетата на Оуен Койл има 4 мача – победа над Бъри с 2:0,над Олдъм с 3:0 и над Елитните Фулъм -1:0 и Челси 5:4 след дузпи на “Стамфорд Бридж” след 1:1 в редовното време. В Чемпиъншип тимът също седи добре, заемайки 4-ата позиция след 20 кръга. Халфът на тима Уейт Елиът е единственият футболист, който е под въпрос за мача.

Трудно Бърнли ще отстрани трети преди тим от Висшата лига. Това, което прави Арсенал в Карлинг къп до момента го прави абсолютен фаворит в мача. Младите надежди на Арсен Венгер ще изнесат поредния си спектакъл и ще се класират напред, защото са жадни за изява, а шансът да я получат засега е само в тази надпревара.

Вероятни състави:

Бърнли: Йенсен, Алекзандър, Карлслайл, Колдуел, Джордан, Макдоналд, Гудийнсен, Маккан, Ийгълс, Томпсън, Блейк

Арсенал:  Фабиански, Хойт, Джуру, Сонг, Гибс, Уилшеър, Рандал, Рамзи, Мерида, Симпсън, Вела

Последни 5 мача:

Бърнли: ПЗРРР
Арсенал: ППЗЗП

Прогноза – 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
29