ПАОК се подсили с бивш играч на Левски преди мачовете със сините


FUTBOL-TV

ПАОК се подсили с бивш играч на Левски преди мачовете със сините

Бившият защитник на ПФК Левски Янис Каргас подписа днес договор с гръцкия гранд ПАОК Солун, съобщи за БТА българският представител на футболиста Костадин Башов от мениджърската агенция "P&K World Soccer Agency".

27-годишният Каргас премина успешно медицинските изследвания и парафира контракт с "черно-белите" за следващите три сезона с опция за продължаване с още един. Бранителят ще направи първа тренировка с новия си отбор по-късно днес.

Така той може да се изправи срещу бившите си съотборници от Левски още в първия официален мач на ПАОК за новия сезон от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите на 21 юли на "Герена".

Каргас изигра много силен последен сезон с ПАС Янина в гръцкия елит и предизвика интереса на редица водещи клубове от страната, сред които Арис Солун и столичните Панатинайкос и АЕК, както и на отбори от Турция и Румъния.

Гръцкият централен бранител записа 65 мача и 6 гола през последните две години за епирския тим, в който премина след един сезон в Левски. За "сините" той изигра 29 мача през кампания 2019/2020, но след нея разтрогна по взаимно съгласие в следствие на финансовите проблеми на софиянци. Според информации в местната преса ПАС Янина ще получи между 250 и 300 хиляди евро за правата на Каргас, който ще бъде представен официално като футболист на ПАОК в следващите часове.

  Сподели
258