Разпитаха Боби Михайлов в ГДБОП


Н. Гавазов

  Разпитаха Боби Михайлов в ГДБОП

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил извикан на разпит в Главна дирекция за борба с организираната престъпност, информира bTV. Той е бил в сградата на институцията по-рано днес. На разпит са се явили и други служители на Българския футболен съюз.

От Българския футболен съюз отрекоха информацията, че президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил разпитван.

"Борислав Михайлов е на работното си място от сутринта и не е ходил никъде. Няма нищо вярно в това, че бил на разпит в ГДБОП. Това е пълна измислица! Не знаем откъде тръгна тази информация, но със сигурност не е истина. Нито той, нито други служители на БФС са били на разпит", разкриха от пресслужбата на футболния съюз.

Това не е първи път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около БФС. В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в "Бояна".

Наскоро името на Борислав Михайлов се появи в разследване на Bird.bg, в което се твърди, че той е празнувал в Сингапур настъпването на 2011 г. в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Две седмици по-късно Михайлов е подписал договор с фирма, контролирана от Дан Тан, за мача България – Естония (2:2). Мачът с четири дузпи беше разследван и резултатът му - анулиран. Тогава ФИФА стигна до извода, че в скандала няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от престъпна група.

В последствие кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че е писал до ФИФА и УЕФА по случая.

Само преди пет дни пък Софийски градски съд уважил исковата молба на ФК Балкан (Варвара) от 5 ноември, 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния изборен конгрес на БФС, проведен на 12 октомври. На събранието Борислав Михайлов бе преизбран за президент на централата във вот срещу Димитър Бербатов. Преди и по време на заседанието обаче имаше скандали и недоволство от клубове, които не бяха допуснати. Един от тях бе Балкан, чийто представител - Георги Градев, е виден опозиционер и близък до екипа на Бербатов.

74