Шимунджа: Младите трябва да вдигнат нивото


Н. Гавазов

Шимунджа: Младите трябва да вдигнат нивото

Старши-треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след победата над БВ Линц с 1:0.

"Доволен съм как се отнесохме към мача, защото изминахме две трудни седмици, в които тренирахме доста. Краката бяха тежки, но тичането им бе добро днес.

Искаме такъв тип опонент, защото в Европа там физическия аспект е сериозен и скоростта е висока. Внимателно подбрахме съперниците за този лагер. Имахме млади играчи, а не играха някои национали. ОК сме след този експеримент. Опитваме да играе срещу пресиращи съперници. Имахме проблеми и грешки, но с ротациите и движението се справихме. Това бяха трудни две седмици. Доволен съм от гледна точка на тичането на играчите. Младите трябва да вдигнат нивото, ако искат да разчитаме на тях за по-постоянно. Всяка тренировка, всеки мач е добре да се включват, защото научават какво да правят. Трябва много да вдигат.

Националите дойдоха кондиционно в добро състояние. От утре обаче започват да се готвят по специална програма. Още в сряда може да ги видим в игра..

Търсим играчи на определени позиции, където искаме повече конкуренция. Няма да купим някой, защото е модерно да се купува. Много зависи това, което се предлага на пазара и до каква степен тези играчи искат в Лудогорец. Аз съм убеден, че ние ще намерим някои нови футболисти. Търсим ппорен полузащитник и централен защитник. Знаем, че нямаме много опции там. Имаме млади играчи там. Знаем колко деликатна е тази зона. Трябват ни 20-22 играчи, с които може да правим ротации“, заяви Шимунджа.

  Сподели
215