Лудогорец с втора победа в контролите


Н. Гавазов

 Лудогорец с втора победа в контролите

Лудогорец започна с победа лагера си в Австрия – 1:0 над третия във Втора Бундеслига Блау Вайс Линц. Срещата започна с 15 минути закъснение заради транспортни неволи от страна на австрийците.

Треньорът на шампионите Анте Шимунджа излезе със състав, в който имаше четирима юноши – Александър Ганчев, Иван Йорданов, Петър Георгиев и вече наложилия се Доминик Янков.

Още в първите секунди Бърнард Текпетей нахлу по дясното крило и намери Доминик Янков, неговият удар бе отразен, а при добавката Петър Георгиев стреля право във вратаря. Веднага след това австрийците застрашиха Серджо Пад, който се справи.

Лудогорец отбеляза в 21-ата минута. Точен бе Бърнард Текпетей. В този момент той се бе преместил на лявото крило, направи чудесен пробив и с мощен нисък удар не остави никакви шансове на Николас Шмид. Малко след това Текпетей пробва да изненада вратаря на ВБ Линц с далечен изстрел, но за малко не уцели рамката.

На почивката на двубоя Анте Шимунджа направи множество промени, като местата си на терена запази само един - централният защитник Александър Ганчев. В 64-ата минута разградчани направиха бърза контраатака, Рик Джонатан центрира, но Алекс Сантана не отигра добре топката в глава и изпрати в аут.

В 76-ата минута футболистите на БВ Линц можеха да изравнят. Те направиха добра контраатака, Тобиас Кох стреля, топката се удари в главата на Шакил Пинас, след това се чукна и в гредата и излезе в ъглов удар.

Малко преди края на срещата Ихинио Марин опита да се възползва от добра контраатака. Той обаче нанесе слаб удар. В 87-ата минута пък Шакил Пинас за втори път се намеси дoбре, като този път изчисти почти от голлинията удар на съперников футболист.

Това е втора победа за шампионите по време на подготовката им за новия сезон. Преди 6 дни разградчани се наложиха с 5:1 над Струмска слава. Следващата проверка ще е срещу Гройтер Фюрт на 22 юни.

  Сподели
259