Гонзо отвърна на Мартин Петров: Той не е работил от години, за да ми обяснява на мен


FUTBOL-TV

Гонзо отвърна на Мартин Петров: Той не е работил от години, за да ми обяснява на мен

Временният селекционер на българския национален отбор по футбол Георги Иванов-Гонзо говори в предаването "Арена спорт“ по БНТ, в което отговори на критиките към него от страна на Мартин Петров.

"Той завалията, след футболната си кариера, не се е занимавал с футбол. Няма как да му обяснявам на него. Той не знае аз какво съм казвал на футболистите. Само гледам и слушам как те ще управляват. Не съм видял да имат някаква управленска система. Първо трябва и те да отидат да поработят някъде, дори като сервитьори, да поносят таблата. Да видим дали ще могат да носят таблата. Аз не съм президент на БФС, за да коментирам дали ще има конгрес, или няма да има", заяви ядосаният Гонзо.

Той коментира и въпроса с решенията на Софийския градски съд относно Конгреса на БФС от октомври 2021 г. и коментира потенциален нов: "Конгрес ще има, когато го определи съда, когато се реши кога ще има. За момента те са фенове, които дават интервюта. Когато се назначи конгрес, тогава ставаш кандидат за президент на БФС. Те да се усетят малко. Те се припознават като тези "велики родолюбци“, които толкова много обичат България, а преди мач плюят футболистите и националния отбор. Те са много под нивото на хората, които имат познания за футбол. Изобщо няма как да има съпротивление между тях. Разликата между Бербатов и Михайлов ще бъде голяма, ако се стигне до Конгрес“.

Гонзо говори и потенциалния следващ селекционер на България: "В България има 180 човека, които имат Про лиценз. Ще обсъдим нещата, ще има комисия и тогава ще се вземе решението. В моята глава има решение, но трябва да го споделя с президента и комисията. Сега и да коментираме кой е фаворит, няма смисъл да се говори“.

Георги Иванов бе категоричен, че няма той да води отбора: "Няма шанс аз да съм селекционер, моята функция е друга. Аз казах, че футболистите толкова си могат, защото това бяха хора, които играят малко и аз съм преценил, за да кажа това. Не е точно Мартин Петров човекът, който да ми казва аз какво съм казал. Аз мога да кажа каквото си искам и ако видя Мартин Петров, ще му кажа в очите какво мисля за него. Никой не знае каква е програмата на Димитър Бербатов, те говорят само за това как ще управляват“.

  Сподели
297