Мъри Стоилов: Казах вече, че може рано да приключим с участието си в Европа


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Казах вече, че може рано да приключим с участието си в Европа

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю, в което говори за трансферите на "Герена", жребия за Лигата на конференциите, който противопостави "сините" срещу ПАОК и амбициите на тима за следващия сезон. 

"Това ще са играчите, ще продължим да работим с тази група. Ако има изходящи трансфери и се оголим ще помислим за други футоблисти. Да, Роналдо е нападател, може да играе и по фланга. Не е чист голаждия. 

На този етап не можем да кажем, че имаме проблеми с нападанието, след като постигнахме положителни резултати. Имаме и Марин Петков, Билал Бари и Илиян Стефанов, Ивелин Попов всички те могат да играят в атака. Ще се опитаме да имаме тройка нападатели, които да бъдат по-динамични и раздвижени. 

Можехме да вземем Роналдо през зимата без трансферна сума, но ръководството прецени, че можем да си позволим тази дребна сума за такъв млад играч от чужбина. Спонсорът пое голяма част от нещата. Да говорим за транферна сума е несериозно", сподели Мъри пред БНТ относно новия играч в тима - Роналдо. 

"Хапката е голяма. Не помня от колко години Левски не е имал такъв жребий. Ако трябваше да избираш от пет отбора, които не искаш да се паднат, ПАОК със сигурност е от тях. Ние трябва да търсим нашето развитие, стил, начин на работа, да се подобряваме. Имаме отбор, който може да опита да се противопостави на ПАОК по най-добрия начин. Ако успеем, естествено ще сме доволни, ако не ще трябва да работим. Има стратегия и план за развитие. Не трябва победа или загуба да ни отклонява от пътя. Доста рано дойдоха позитивите и трофея. Това запазва подкрепата и любовта към отбора", сподели той за жребия за Лигата на конференциите. 

"В контролата срещу Септември се видя, че от прекалено хубаво има несериозно отношение към играта в защита. Това е мой проблем и ще се опитам да го реша. Ако някой си мисли, че ще го оставя да живее в заблуда и да допуска елементарни грешки - с името Левски компромиси не правя. Много позитиви получи отборът включително и аз - това нещо трябва да се заслужи. Играчите да разберат, че от тук нататък ангажиментите им са по-големи.

Трябва да играем по-добре. Да запазим стръвта и желанието за игра. Това е първото и основно нещо. Без амбиция, желание, стръв и агресия това са основни неща за футбола. Когато си поставихме цели даже не гледах и класирането. В един момент доста кръгове не смеех да погледна класирането, когато поставих цел да влезем в Европа. В следващия момент погледнах че съм в тренорската стая на Левски. Който и да е треньор или ръководител в Левски, трябва да си поставя най-високи цели. 

Имаме играчи, които имат достътчно самочувствие и увереност да играят на високо ниво. Най-важното е колективът. Отборът да играе като часовников механизъм. Да компенсираме класата на ПАОК. 

Малко в повече ми идват мечтите на този етап. Аз вярвам много в треньорската работа и колектива на терена. Казах ви, че можем да приключим рано участието си в Европа, но това е нормално когато толкова време сме отсъствали от европейските клубни турнири и сме загубили от коефициента си. 

Аз съм по работата и казах, че мога да обещая единствено работа и честност. Надявам се една стъпчица да сме по-уверени и по-добри от миналата година. Ако това се случи, значи сме свършили доста работа. Не всеки път ще зависи само от футболистите всичко", добави Стоилов.

"Херо се е справял в тежки ситуации и шампионски отбори. Да не изхождаме от приятелските ни отношения, аз съм се учил от него като треньор. Най-важно е в момента от БФС да преценят кой е човекът който може да свърши работа. Думата подмладяване е неизпълнима щом казваме, че че сега нямаме отбор представяте ли се да махнем всички опитни играчи. Най-лесно е да си тръгне някой треньор или да го уволниш. Най-важно е да мислиш кой ще назначиш", сподели той по темата кой трябва да е селекционер на националния отбор. 

  Сподели
247