Лудогорец може би ще отложи домакинството на Левски


FUTBOL-TV

Лудогорец може би ще отложи домакинството на Левски

Лудогорец ще поиска отлагане на домакинството на Левски вefbet Лига. Жребият за новото първенство, което ще стартира в уикенда на 9 юли, беше изтеглен във вторник. Той отреди разградчани да посрещнат сините на 13 или 14 август в двубой от 6-ия кръг. 

Срещата обаче ще бъде преместена, ако разградчани се движат по график в евротурнирите, твърди "Тема Спорт". Както е известно, тимът на Анте Шимунджа започва в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Там ще срещне черногорския шампион Сутиеска. Двубоите от тази фаза са на 5/6 и 12/13 юли. Ако Лудогорец преодолее този съперник, то на следващото стъпало ще има противник победителя от двойката Шамрок (Ейре) - Хибърниънс (Малта). Мачовете са съответно на 19/20 и 26/27 юли. 

При провал със Сутиеска обаче разградчани ще отидат във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Там ще имат за съперник загубилия от двойката Бодьо/Глимт - Класквик. По програма домакинството на Лудогорец на Левски се пада между реваншите от третия квалификационен кръг и първите плейофи за влизане в групите на евротурнирите. 

Именно поради натоварената програма от Лудогорец ще поискат нова дата за сблъсъка с Левски. Треньорът на Левски Станимир Стоилов вече обяви, че от клуба няма да правят спънки на нито един евроучастник, ако той пожелае да си отложи двубоя. От БФС пък все още не са насрочили дата за сблъсъка за Суперкупата между Лудогорец и Левски. Има вариант той да е в края на август. 

  Сподели
281