ЦСКА ще излъже Литекс


В. Мухарски

ЦСКА ще излъже Литекс

ЦСКА - Литекс
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 20.04.2011
Час: 21:00
Съдия: Антон Генов

В полуфинален мач от турнира за Купата на България, ЦСКА излиза срещу Литекс на стадион “Българска армия”. Само преди няколко дни двата тима се срещнаха и в мач за първенство. Тогава, на градския стадион в Ловеч, двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0. “Червени” и “оранжеви” изпуснаха по няколко положения, но най-чистито се откри пред Маркиньос от ЦСКА, който минути преди края на успя да преодолее стражът на ловчанлии и да донесе победата. “Армейците” стояха по-добре на терена, а и фактът, че двубоя ще се играе на техния стадион в София ги прави фаворит в срещата.

Старши треньорът на 31-кратните шампиони Милен Радуканов остави извън групата за мача ирландския нападател Килиън Шеридън. Бившият играч на Селтик определено не е в най-добрата си форма и този сезон не му се гласува доверие. Неговото място е заето от Борис Галчев, който бе наказан за последната среща на тима срещу Славия (спечелена с 1:0). В групата в последния момент попадна защитникът Костадин Стоянов, който бе контузен и не игра в последния кръг. Червената атака ще бъде водена от Мишел Платини и младата звезда на отбора Спас Делев.

"Армейците" ще бъдат стимулирани от шефовете на отбора. Димитър Борисов и Иво Иванов, които отново са обещали по 5000 лв. на човек (както бе и в мача първенство срещу Литкес), стига отборът да се класира на финал. Отборната премия при спечелване на трофея пък е 250 000 лева. Освен това "червените" отново изгледаха клипове със запомнящите се успехи на клуба, така както направиха преди мача с Левски на "Герена" (3:1). Треньорът Милен Радуканов се стреми да събуди "армейския" дух у българите и да покаже на чужденците какво значи ЦСКА.

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев няма да може да разчита на наказания Николай Бодуров, контузения Том и възстановяващите се от травми Ивайло Петков и Сандриньо. “Предпочитам да играем на "Армията”. Това е стадионът на ЦСКА и на него се чувствам като у дома си. Надявам се и теренът да е добър, все пак доста време не е ползван. Сигурен съм, че домакините ще го подготвят по най-добрия начин”, заяви Пенев.

Футболистите и на двата тима имат и допълнителен стимул за раздаване, защото на трибуните на обновения стадион "Българска армия" се очакват да присъстват мениджъри на чужди отбори. В ложите със сигурност обаче няма да бъде националният селекционер на България Лотар Матеус. Германецът е приел да гостува в телевизионно предаване в родината си по време на този мач.

Снимка: Илияна Енчева

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

20 март Черно море - ЦСКА 1:0 (А група)
01 април ЦСКА - Сливен 2:0 (А група)
05 април ЦСКА - Черно море 2:0 (Купа на България)
10 април Литекс - ЦСКА 0:0 (А група)
16 април ЦСКА - Славия 1:0 (А група)

Литекс:

20 март Литекс - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
02 април Академик София - Литекс 0:3 (А група)
06 април Литекс - Левски 1:1 - 4:2 сл. дузпи (Купа на България)
10 април Литекс - ЦСКА 0:0 (А група)
16 април Черноморец - Литекс 0:1 (А група)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Литекс

37 мача
13 победи за ЦСКА
12 равенства
12 победи за Литекс
Голова Разлика: 41:36 за Литекс


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 2.25
Равен - 3.00
Литекс - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 2.25
Равен - 3.00
Литекс - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159