Стефанов: Ще запомним Василев като лакей на ЦСКА-София


Н. Гавазов

 Стефанов: Ще запомним Василев като лакей на ЦСКА-София

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи коментар пред Sportal.bg относно досегашния спортен министър Радостин Василев, който е известен най-вече с прозвището си Руди Гела. Вчера лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че оттегля своите министри, което оначава край на работата на Василев като спортен министър в правителството на Кирил Петков.

"Радостин Василев не можа да танцува и едно лято като министър. Ще го запомним с лакейството му към ЦСКА. Изглежда скоро ще има нови избори, което може би е правилно, защото в това правителство има много недоразумения", заяви Стефанов.

Напомняме, че министър Василев открито лобира за ЦСКА -София и вече е назоваван сред спортната общественост като "първият частен министър на спорта". За пет месеца бившият адвокат на Гриша Ганчев се занимава с евтини пиар-акции, не направи нищо за спорта и спря финансирането на клубове и федерации. Страната ни за първи път в историята няма да участва на Световно първенство по вдигане на тежести за младежи, биатлонистите месеци наред са без заплати, а в същото време продължават да отпадат от календара състезания и спортни мероприятия.

  Сподели
607