Бербатов поиска оставката на Михайлов като президент на БФС


FUTBOL-TV

Бербатов поиска оставката на Михайлов като президент на БФС

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов поиска оставката на президента на Българския футоолен съюз Борислав Михайлов и на целия изпълнителен комитет на пресконференция днес в пресклуба на БТА. Бербо добави, че това е втори негов призив в тази посока. Той изрази възмущението си от декларацията на сайта на БФС, в която бяха критикувани футболистите след загубата от Грузия с 2:5.

"Бил съм в положението на футболистите и знам, че те не са най-големите виновници. Да, те трябва да си понесат тяхната вина, всеки трябва да види къде са му грешките. Но не мога да приема, че те са единствените виновници, каза още Бербатов.

След това той добави, че в момента върви съдебно производство за манипулиране на мачове от членове на изпълкома през 2019-а година, като въпросните хора са наречени организирана престъпна група (ОПГ). Информацията била набрана от Специализирани разузнавателни средства (СРС).

"Нашият екип Постоянно получаваме всякакви сигнали. Получихме и такъв за образувано досъдебно производство от 2019 година за манипулиране на футболни срещи от членове на изпълкома. Разработвани са чрез СРС. Дори се води като организирана престъпна група. Ние молим всички държавни институции да излязат с това производство, за да излезе всичко наяве, каза още Бербатов. Бившият голмайстор на националния ни тим обобщи още неща пред репортерите:

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов също така заяви, че той и екипът му ще представят нови доказателства във ФИФА и УЕФА за контролната среща от 2011-а година между България и Естония, завършила 2:2. Сега имало снимка на Михайлов със сочения за ръководител на схемата за манипулиране на мачове в световен мащаб Дан Тан, а също така и разполагали с договора между БФС и фирма на Дан Тан, която няма лиценз да работи като организатор на контролни срещи или както е известно в света на футбола "мач-агент".

  Сподели
359