Мъри: Дължим пари само на НАП! Левски никога не е участвал в уговорени мачове!


FUTBOL-TV

Мъри: Дължим пари само на НАП! Левски никога не е участвал в уговорени мачове!

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди заминаването на отбора за лагер. Той отново обърна внимание на задълженията на клуба и направи обобщение на това как "сините“ се справят с подобряване на игровото и финансовото състояние.

"Ще го кажа да пореден път. Най-важното за Левски е да бъде спасен. Това бе целта пред мен. Да спасим клуба в двете направления – игрово и финансово. В игрови план спряхме пропадането. Левскарите могат да бъдат спокойни, че няма да понасяме резилите от последните години. Финансово се изчистиха много задължения. Там нещата също отиват към крайна точка. Това говори добре за работата на всички в клуба. Разбира се с помощта на фенове и спонсор изчистихме голяма част от задълженията. Остават дребни неща. Едно от последните задължения е към фирмата за спортна екипировка. Имаше обещание от Тити Папазов, че той ще поеме тези неща. Не отива под никаква форма на член на Наздзорния съвет да товари клуба по този начин и да дава интгервюта. Най-голямото перо е да изчистим задълженията към НАП. Това е последната стъпка, която трябва да направим. Ако тези двете неща игрово и финансов, клуба бъде спасен, то моя ангажимент ще е приключил. Ще дадем възможност на много мераклии да развият клуба и да се ширят в медийното пространство“, каза Стоилов.

"Левски трябва да има собствен стадион, нов, за да може да предлагаме условия, които отговарят на европейските стандарти. Също така трябва да покриваме задължения към институции и хора, ако не може да го правим трябва да освобождаваме местата. За мен важно нещо са приходите от "Левски на левскарите“ е да отидат направо в НАП. Това е положително. Ако левскарите преценят, че това е важно да се включат в тази инициатива“, каза треньорът на "сините“.

Той коментира и думите на изпълнителния директор на НАП Румен Спецов от тази сутрин. "Имаме задължения към НАП, които ще се опитаме да ги изпълним. Чак г-н Спецов да решава какъв ще е Левски няма да се случи. Не е най-доброто решение да се занимава с Левски. Имаме достатъчно човешки и морален ангажимент. Левски ще изчисти всичко. На фона на страданията на хората не трябва да се заиграваме. Ние ще направим всичко възможно. Тези задължения са трупани от години, но тогава НАП не се е сещал да коментира Левски. Левски се коментира, когато е удобно“, заяви Стоилов.

Той разкри, че няма нови дела към клуба.

"Нещо, което обещавам от първия ден си го държа – работа и честност. Ще има горд Левски, който ще играе футбол. Няма всеки път да сезон като предния. Ще има мачове, в които ще играем добре, но ще загубим. Може да надградим в комбинативност, контрол на мача, контрол на топката и в реализацията. Това са няколко сложни и трудни компонента, които трябва да продължим да развиваме. Имаме добра тактическа дисциплина, организация. Феновете винаги ги карат да играят на 100%. Има симбиоза между всички нас и затова Левски се държи на повърхността“, заяви още той.

"Рисковите за контузии идват когато идват подготовка, три месеца първенство и пак подготовка. Тогава организмът се натоварва. Ако бяхме продължили сега нямаше да има проблеми. Контузии винаги може да се случат. Така играят цял свят. Те почват от август до май. Ние искахме да играем до декември и да почиваме. Когато отидем в чужбина виждаме друг начин на работа. Сега си обяснявам защо всички, които отидохме в чужбина или отиват сега в чужбина получихме травми“, каза още треньорът на "сините“.

"Наистина търсим още едно ново попълнение, за да може да имаме конкуренция. Имаме го нашия си бюджет, който е определен за отбора, имаме малко излишни пари. Този трансферен период ще спестим средства. Имаме идеи какво ще се случи и се надявам до седмица да подсилим отбора с едно попълнение. Допълнителни разходи, върху това, което имаме като фонд работна заплата няма да правим. Дори ще може да си позволим още един играч, ако успеем да намерим под някаква форма Здравко Димитров и Димитър Костадинов да ни освобобят от финансовите задължения“, допълни още Стоилов.

Мъри Стоилов заяви, че Хосе Кордоба е с минимална травма и ще почива още около седмица. "Радко срещано е той и двамата бразлици решиха да не пътуват, а да се възстановяват“, заяви треньорът.

"Решението да търсим втори отбор е продиктувано от това, че U19 е безсмислена група, където се играе нещо средно между юношески и полуаматьорски футбол. Нямаме играчи да играят във Втора лига и затова решихме трета лига. Разходите за отбор във Втора лига са по-големи от Трета лига. Когато човек няма пари всичко му се вижда сложно. Когато изчистим всички задължения може да мислим и по-сериозно за втори отбор“, допълни той.

Стоилов коментира и информация на dsport за проверка от прокуратурата на мач, в който е участвал и тима на Левски. "Ако има нужда сме готови да дадем обяснения. Левски не участва в уговорени мачове. Другият отбор си носи отговорността. Аз съм "За“ да дадем обяснения“, каза Мъри.

  Сподели
440