Славия излъга Локо в Надежда


А. Франгов

Славия излъга Локо в Надежда

В последният мач от есенния дял на "А" Група, Славия победи с минималното 1:0 като гост Локомотив (София). "Железничарите" доминираха през цялото столично дерби, но капитанът на "белите" Благой Георгиев донесе победата на своите в 74-та минута. Георй за Славия стана също и младият страж Марио Кирев, който майсторски спаси 4-5 сигурни гола.

Мачът започна много силно. Още в първите секунди футболистите на Локо пропуснаха да поведат в резултата. Дениран подари топката на Джилас, но Кирев се намеси успешно и резултатът остана 0:0. Осем минути по-късно Кристиян Добрев центрира от фаул, и след удар на глава на Ваня Дзаферович топката се удари в гредата на вратата на Кирев. В 17-та минута Славия стигна до първото си положение в мача. След разбъркване в наказателното поле на домакините Благо Георгиев на три пъти не успя да преодолее Игор Бонджулич. В ответната атака пак Кирев спаси свойте, след като отрази добре удар на Иван Пасков с глава. Локомотивци изпълниха корнер, топката се размина с куп играчи и стигна до Джилас. Сърбинът би, но Кирев пак парира удара. Последва още един шут, но и този път младият страж внимаваше и спря топката.


В 31-та минута пак Марио Кирев спаси сигурен гол с глава на Иван Пасков. Девет минути по-късно защитата в червено и черно заспа, получи се карамбол в пеналта пред Бонджулич, но нито един футболист в бяло не успя да вкара топката във вратата.

Втората част пак започна с натиск на домакините и много атаки и в двете посоки. В 72-та минута гол с глава на Владимир Джилас бе отменен заради съмнителна засада.

Две минути по-късно дойде момента на Благо Георгиев и Славия. Бившият футболист на Цървена Звезда, Алавес и Дуисбург взе топката от центъра, напредна, и след като никой от футболистите на Локомотив не се реши да му противодейства, Благой стреля към вратата и остави безпомощен Бонджулич - 1:0.

До края на мача оборотите спаднаха, като последваха само два невероятни пропуска на сенегалският нападател на Славия Мбайе Диоп. Така двата отбора завършиха при резултат 0:1.

През цялото време футболистите и феновете на двата тима подкрепяха пострадалият след мача с Левски за Купата фен на Локомотив.

Така Славия се изкачи на осма позиция в класирането с 20 точки. Локомотив София е с две точки повече и ще зимува на шестото място. Мераците на железничарите' за място в евротурнирите започват да се изпаряват, особено като се има предвид много по-трудната им програма през пролетта, когато гостуват на най-силните в елита.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – СЛАВИЯ 0:1
0:1 Б. Георгиев (74)

ЛОКОМОТИВ: Бонджулич, Добрев, Марков, Дзаферович, Пасков, Бандаловски (53 – Митев), Атанасов, Шпишич (78 – Рангелов), Дяков, Димитров (46-Лопеш), Джилас

СЛАВИЯ: Кирев, Вл.Иванов, Кавдански, Павлов, Дениран, Георгиевски, Попара (90 – Самокишев), Бл.Георгиев, Г.Иванов (46-Керчев), Диоп, Коприваров (85 – Анев)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Марков (Л); Г. Иванов, Диоп, Кавдански, Дениран, Вл. Иванов, Георгиев, Попара (С)
СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: ”Локомотив”

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка: Sportni.bg

 

  Сподели
220